RUSI PREJAKI

Zenit s pola snage srušio nemoćni Hajduk

21.10.2010 u 20:52

Bionic
Reading

U trećem kolu Europske lige Hajduk je na gostovanju u Sankt Peterburgu izgubio od Zenita 2:0 (1:0). Bio je to drugi poraz splitske momčadi u natjecanju, jer je od hrvatskog prvoligaša bio bolji i atenski AEK

Hajduk ipak nije uspio iznenaditi i uzeti bod(ove) kod najjače momčadi u skupini. Zenit je nastavio sa stopostotnim učinkom u Europskoj ligi te je na pragu prolaska u nokaut-fazu. Momčad iz Sankt Peterburga koja je pred osvajanjem naslova prvaka ni bez nekoliko prvotimaca nije pokvarila sjajan učinak ove godine. U 2010. je Zenit doživio tek jedan poraz (u 32 utakmice), i to u gostima kod Auxerrea (kvalifikacije Lige prvaka). Sve ostalo su bile u većini slučajeva pobjede ili pokoji remi. Ni 'majstor s mora' nije imao snage da sruši snažnog suparnika.

Hajduk je preko Vukušića zaprijetio u prvoj minuti i to je sve što smo vidjeli od 'bilih' u prvom poluvremenu, osim ponekog nepreciznog udarca iz daljine. Ostatak je pripao ruskom klubu koji je imao terensku inicijativu, ali ne i pravih prilika. Domaćin je strpljivo gradio svaku akciju, ali je Poklepovićeva družina dobro otklanjala svaku moguću prijetnju. Mreža se možda ne bi ni tresla da u 25. minuti Buljat nije pogrešno procijenio jedno ubacivanje Denisova. Lopta je stigla do Buharova koji je glavom pogodio za vodstvo Zenita. Ruski napadač dobio je priliku prije Keržakova, a talijanskom stručnjaku Spalettiju se na povjerenju odužio golom.

U nastavku smo vidjeli prvi pravi zicer, njega su kreirali Danny i Buharov u 48. minuti, a strijelac iz prvog dijela pucao je u situaciji jedan na jedan visoko preko Subašića, ali i grede. Nešto kasnije, nakon što se Hajduk otvorio, uslijedila je brza kontra domaćina, ali je Maloča uklizavanjem blokirao Dannyjev udarac koji se našao u kaznenom prostoru 'bilih'. No u 68. minuti Subašić je morao drugi put po loptu u mrežu. Luković je ubacio s lijeve strane, a na pravom mjestu je bio Danny. Do kraja utakmice spašavao je Subašić, Rusi su pogađali vratnice (dvije) i poigravali se u odličnim situacijama, a u sudačkoj nadoknadi Ževnov je zaustavio pokušaje Ljubičića i Vukušića pa je na kraju ostalo 2:0.

U drugoj utakmici skupine Anderlecht je razbio AEK sa 3:0 pa su se tako Belgijanci izjednačili s Grcima i Hajdukom s po tri boda. Zenit ima maksimalnih devet bodova.

Zenit – Hajduk 2:0 (1:0)
Strijelci: 1:0 Buharov (25), 2;0 Danny (68).

Zenit: Ževnov, Anjukov, Lombaerts, Križanac, Luković, Denisov, Fajzulin (Zirjanov, 65), Semak, Lazović (Ionov, 71), Buharov, Danny (Kanjunikov, 77).
Hajduk: Subašić, Strinić, J. Buljat, Maloča, Oremuš, Ljubičić, Brkljača (Trebotić, 87), Bulku (Jozinović, 80) , Ibričić, Anas Sharbini (Čop, 46), Vukušić.