TO JE SMISAO SPORTA

Željko Babić sasvim otvoren o teretu slave: Ja ne želim...

01.02.2016 u 17:11

Bionic
Reading

Hrvatski rukometni izbornik Željko Babić i nakon dolaska u zagreb i obavljenog posla u Poljskoj nije promijenio 'niti sliku niti ton'...

Željko Babić je dočekao ispunjenje svog 13 godina starog proročanstva i vratio se kući s broncom. Narod je dočekao ekspediciju iza koje je olujnih dva tjedna u Poljskoj i koja je uspjela od dna se podići do medalje. Uz pomoć sjajnih Norvežana...

Babić je, dok su navijači pokazali da razumiju što gledaju skandiravši Mirku Aliloviću koji sada ne smije 'potonuti', pred okupljenim kamerama ponovno sasvim irnim tonom razložno počeo:

'Iza nas je jedan lip rezultat, i ono što je najvažnije je da su Hrvati sretni. To je smisao igranja za reprezentaciju i sporta uopće,' kaže 'zen izbornik' i prenosi koliko je od emocija iz Hrvatske dolazilo do reprezentativnog kampa.


'Tamo ste u visokoj mjeri izolirani nemate se puno vremena baviti tim lijepim stvarima, ali shvatili smo da su ljudi radosni i to nam je puno značilo,' govori izbornik koji je tijekom prvenstva postao iznimno poznat u Hrvatskoj. Ne žali za trenucima dok je 'hype' oko njega bio puno manji.

'Ja ne želim biti hit. Želim biti iskren i otvoren, ne radim ništa da bih postao zvijezda. Ne želim biti ni slavan niti na televiziji, ali to je dio moga posla. Ja zaista volim Isusa i Gospu, i to iskreno kažem,' završava Babić nakon povratka u Hrvatsku.