MIŠLJENJE OBA STRATEGA

Zekić je oduševljen, a evo što o šokantnom trijumfu Osijeka kaže trener PSV-a

28.07.2017 u 08:50

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka šokirali su nizozemski PSV pobijedivši ga u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige s 1:0 u Eindhovenu, a poslije susreta svoje dojmove dali su treneri obje momčadi

Trener Osijeka Zoran Zekić uoči sraza na Philips Areni priželjkivao je rezultat s kojim bi Osijek ostavio neku nadu ua uzvrat te tako napunio Gradski vrt do posljednjeg mjesta, a dobio je od svojih igrača senzaciju, pobjedu koja je hrvatskog predstavnika približila prolasku u play-off Europske lige.  

'Ovo je pobjeda za Osijek i za cijelu regiju, mislim da je ovo zaista fantastično. Prije 13 mjeseci slavili smo što smo ostali u Prvoj ligi, a danas smo dobili PSV, koji je ovdje pobjeđivao Manchester United, Real Madrid... Pred 30 tisuća ljudi odigrati ovako zrelu utakmicu, posebno drugo poluvrijeme, mislim da je to zaista fantastično', rekao je oduševljeni Zekić te dodao:

'Imamo veliku obavezu, ali zašto se preplašiti ovog rezultata. Treba se dobro pripremiti za uzvrat i Bože moj ako smo uspjeli danas zašto u Osijeku ne bi zadržali pozitivan rezultat.'

Trener PSV-a Phillip Cocu nije mogao vjerovati da je njegova momčad poslije 90 minuta završila na koljenima.

'U prvom poluvremenu smo bili preoprezni. Previše smo igrali unatrag, premalo preuzimali rizika u igri. Tempo je bio prespor. Nakon odmora bilo je nešto bolje, ali svakako možemo govoriti o našem lošem ulasku u utakmicu. Ono što sam od svoje momčadi vidio na pripremama, sada nisam dobio. Sljedeći tjedan nas čeka velika borba, neće nam biti lako preokrenuti situaciju u svoju korist,' priznao je Cocu.

PSV - Osijek 0:1 - sažetak