a kune se u dinamo...

Zdravko Mamić ponovno briljira; njegove izjave o Crvenoj zvezdi mogle bi mu stvoriti nove probleme

07.12.2019 u 13:47

Bionic
Reading

Na međunarodnom simpoziju o sportu i prvom međunarodnom festivalu dokumentarnog sportskog filma 'Simposar 2019.' u Sarajevu, bjegunac pred hrvatskim pravosuđem Zdravko Mamić dobio je nagradu za sportskog menadžera desetljeća. No, osjetio je Mamić da mora još nešto reći, pa je 'otvorio dušu' i progovorio o - Crvenoj zvezdi

Zdravko Mamić je u lipnju 2018. godine preko noći 'preselio' u Međugorje kako bi izbjegao izdržavanje zatvorske kazne u Hrvatskoj nakon presude u slučaju izvlačenja novca iz Dinama.

No, njegov utjecaj na nogomet na ovim prostorima i dalje je vidljiv, a Mamić i iz BiH redovito 'dijeli lekcije'. Sada je u razgovoru za srpski portal Direktno.rs 'otvorio dušu' i u jednom trenutku progovorio i o Crvenoj zvezdi.

I da, od Mamića smo se naslušali svega i svačega, no sada je stvarno briljirao. Ove njegove izjave mogle bi mu stvoriti nove probleme, posebice u Međugorju gdje se skrasio jer Crvena zvezda, blago rečeno, u Hercegovini nije baš omiljen klub. Njegovo veličanje Zvezde i Delija mnogima nikako nije 'sjelo'...

'Eh, da sam ja igrao za Zvezdu na Marakani pred 100.000 ljudi i 200.000 dlanova, a da se ori s tribina 'Zdravko Mamić'. Kako bi sve to sjajno Milojko Pantić opisao. Sanjao sam te trenutke', rekao je Mamić i ostao živ. A cijeli se život kune u Dinamo. I sada, bum! Zvezda, Zvezda!

Ako je i od Zdravka Mamića, previše je. Komentirao je Mamić i situaciju koju je zatekao kada je 'ušao' u Dinamo 2004. godine.

'Dinamo je 2004. godine bio u stečaju. Klub je bio loš i tad sam ja ušao u njega. Ušao sam s energijom i privatnim novcem, založio sam svu svoju imovinu i sve smo uložili kako bi Dinamo isplivao i evidentno je da smo ostvarili dobar rezultat', prisjetio se Mamić koji je zajedno s bratom Zoranom, bivšim Dinamovim direktorom Damirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernarom u lipnju prošle godine nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba i nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna.