ukazanje iz međugorja

Zdravko Mamić ovim se izjavama narugao hrvatskom sudstvu; na neke njegove tvrdnje trebao bi odgovoriti i sam Davor Šuker

14.09.2020 u 07:52

Bionic
Reading

Zdravko Mamić (61) je pobjegao iz Hrvatske nakon što je u ljeto 2018. godine proglašen krivim za optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz Dinama i nanošenje štete državnom proračunu od 12.2 milijuna kuna. Osuđen je na šest i pol godina zatvora, no izbjegao je odsluženje kazne bijegom u BiH

Već dvije godine Zdravko Mamić (61) živi u dobrovoljnom izgnanstvu u BiH. Skrasio se u Međugorju te od tamo cijelo vrijeme i dalje kontrolira sva događanja u Dinamu, a čini se dobrim dijelom i u Hrvatskom nogometnom savezu.

Podsjetimo, Mamić je u ljeto 2018. godine proglašen krivim za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz Dinama i nanošenje štete državnom proračunu od 12.2 milijuna kuna. Za to je na Županijskom sudu u Osijeku osuđen na šest i pol godina zatvora!

No, Zdravko Mamić ima dvojno državljanstvo te je na vrijeme prebjegao u BiH gdje se nalazi i danas. Iako fizički nije u Hrvatskoj, čini se kako uopće nije izgubio utjecaj u hrvatskom nogometu. Na stranu svi njegovi deklarativni odlasci s funkcija u Dinamu i Hrvatskom nogometnom savezu, Zdravko Mamić i dalje 'vedri i oblači' hrvatskim nogometom.

Svoju povezanost s Dinamom nikada u stvari niti nije skrivao, a u klubu i dalje egzistira njegova desna ruka, brat Zoran koji je u ovom trenutku trener i sportski direktor 'modrih' te je u funkciji 'zaštite obiteljskih ulaganja' u vidu kupovine i prodaje dijela igrača koji su trenutno u Dinamu. Podsjetimo, Zoran je u istom procesu zbog malverzacija u Dinamu pred Županijskim sudom u Osijeku nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, ali mu nepravomoćna presuda ne brani obnašanje funkcija i rad u sportu.

Sam Zdravko Mamić redovito se ukaže iz Međugorja, a njegovi medijski istupi podignu popriličnu prašinu. Tako je ovog puta u razgovoru za Arenasport potvrdio svoj angažman u Dinamu i HNS-u te se po tko zna koji put narugao hrvatskom sudstvu.

'Što se tiče Dinama, njegov rad pratim i odavde sam uključen 300 posto', otvoreno je priznao Zdravko Mamić i ponovno razotkrio javnu tajnu zbog koje se više ne uzbuđuju ni njegovi najveći protivnici, Bad Blue Boysi.

  • +24
Portugal - Hrvatska, nogomet, UEFA Liga nacija, 5.9.2020. Izvor: EPA / Autor: MANUEL FERNANDO ARAUJO

Potom se Mamić dotaknuo Hrvatskog nogometnog saveza.

'Što se hrvatske reprezentacije tiče...', započeo je pa zastao i potom nastavio:

'Tu sam uključen samo prijateljski, savjetodavno...', ipak se uz malu zadršku 'pohvalio' bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

Dojam je kako se Zdravko Mamić 'ugrizao za jezik' nakon ove izjave, kao da mu je 'pobjeglo', kao da je razotkrio dobro čuvanu tajnu. Koja to nije već godinama. No, da ne bi bilo zabune, još je jednom ponovio:

‘Bilo je raznoraznih priča oko poziva da se uključim u rad klubova iz BiH, ali sam imao jasan stav da se neću uključivati u rad nijednog kluba. Razlog je jednostavan - i dalje sam zaposlen u Dinamu i najnormalnije radim!'

  • +7
Hajduk - Dinamo, 4. kolo HT Prve lige, 2020/21. Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

Nakon svega, dojam je kako je došlo vrijeme da se službeno oglase, pa makar i deklarativno, čelni ljudi Dinama, da otvoreno kažu što je i kako je. Da se narod i navijači više ne muče i ne žive u neznanju.

Vrijeme je i da se javi predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker. Neka i on iskreno kaže koju o Zdravku Mamiću i njegovoj 'savjetodavnoj' ulozi u HNS-u i reprezentaciji. Neka kaže ima li istine u tim Mamićevim izjavama ili je to samo fikcija, Mamićeva bolesna želja za isticanjem.

Svima će nakon toga biti lakše, neće se više nitko u vrhušci HNS-a trzati na svaki Mamićev intervju i čekati da neka 'velika tajna' izađe na vidjelo. Ionako se sve već odavno zna...