gazda iz sjene

Zdravko Mamić jedva dočekao gostovanje Dinama u BiH, a 'modri' ga počastili pobjedom 2:0

10.10.2019 u 17:02

Bionic
Reading

Reprezentativnu stanku, nogometaši Dinama iskoristili su za posjet susjednoj Bosni i Hercegovini, gdje će uveličati dva rođendana - 100-godišnjaka iz Žepča te tuzlanske Slobode. U revijalnoj prijateljskoj utakmici protiv Žepča, momčad trenera Nenada Bjelice upisala je 2:0 pobjedu.

Dinamovoj delegaciji u BiH priključio se i Zdravko Mamić, koji je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, ali dan prije nego je presuda izrečena na sudu u Osijek, zaputio se u Međugorje gdje i boravi od ljeta prošle godine.

  • +2
Dinamo je gostovao u Žepču, a 'modroj' delegaciji priključio se i Zdravko Mamić Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

Kako prenosi službena stranica GNK Dinama, prije utakmice na travnjaku je održana kratka svečanost. Predsjednik Dinama Mirko Barišić predao je povodom proslave stote obljetnice i odigravanja prijateljske utakmice domaćinu NK Žepče poklon 50 nogometnih lopti, dok je predsjednik domaćeg kluba Miroslav Ilić gospodinu Barišiću uručio priznanje i zahvalnicu. Momčadi su prije početka utakmice ovaj susret obilježile i zajedničkom fotografijom.

Strijelac prvog pogotka u 13. minuti susreta bio je mladi Leon Šipoš koji je iskosa s desne strane zatresao suprotni kut za rano vodstvo. Zagrebačka je momčad imala niz dobrih prilika u prvom dijelu. Atiemwen je u 11. minuti iz kaznenog prostora pucao malo preko gola, Šitum je imao izglednu priliku par minuta kasnije kada je zatresao vanjski dio mreže, dok je u 29. minuti pokušaj Đire obranio vratar Žepča.

U 37. minuti Šipoš je glavom iz blizine uputio još jedan opasan udarac, ali lopta odlazi u ruke domaćeg vratara. Domaćin se dobro branio protiv hrvatskog prvaka pa se na odmor otišlo uz 1:0 prednost za Dinamo.

U drugom poluvremenu rezultat je na 2:0 za Dinamo postavio mladi Dominik Rešetar koji se u strijelce upisao u 75. minuti, pogotkom iskosa s lijeve strane iz blizine kada je prebacio domaćeg vratara. Imali su igrači trenera Bjelice par dobrih situacija i u drugom poluvremenu; Baturina je bio dva puta u sjajnoj poziciji pred samim golom, ali su oba njegova pokušaja otišla pokraj vratnice.

Igrači Žepča imali su izglednu priliku u 69. minuti kada je vratar Juric dobrom reakcijom zaustavio pokušaj. Do kraja utakmice nije više bilo promjene rezultata.

Plavi će u petak gostovati i u Tuzli gdje će još jednim prijateljskim susretom uveličati sto godina postojanja nogometnog kluba FK Sloboda Tuzla.