RADOI NA UDARU JAVNOSTI

Zbog tetoviranog križa igrača tjeraju iz S. Arabije

03.04.2011 u 18:47

Bionic
Reading

Pomalo bizarna priča dolazi iz Saudijske Arabije gdje svoj nogometni kruh zarađuje rumunjski internacionalac Mirel Radoi. Njega tamošnje vlasti žele potjerati iz zemlje jer je nakon postignutog pogotka poljubio svoju tetovažu križa

Mirela Radoija optužuju da nije imao križ kad je došao, a već je prije kažnjen, i to zato što je igrača optužio za seksualno napastovanje!

Rumunjskog nogometaša Mirela Radoija, koji igra za rijadski Hilal, prema svemu sudeći, čeka izgon iz Saudijske Arabije, i to zato što je postigao pogodak! Radoi je, naime, radostan zbog pogotka, ushićeno poljubio istetovirani križ na zapešću, čime je izazvao lavinu žestokih kritika.

Saudijski vjerski vođa Nawaf ben Faisal zbog Radoijeva je čina od nogometnog saveza Saudijske Arabije zatražio da ga se smjesta protjera iz zemlje te da ga se zbog uvrede muslimana osudi po šerijatskom zakonu. Još kritičniji od njega bio je profesor teologije dr. Rijad ben Almismeri, koji je od saudijskog ministarstva sporta i kulture tražio da drastično kazni Radoija, koji u Saudijsku Arabiju, kaže, nije došao kao sportaš, već kao provokator!

Naime, dr. Alimismeri je izjavio da Radoi nije imao križ na ruci kad je došao u Hilal, nego da ga je istetovirao tek kad ga je publika zavoljela, čime je misionarski pokušao djelovati na Saudijce.

Inače, Rumunj je već kažnjen sa 20.000 dolara zbog toga što je Huseina Abeda al Ghanija, koji igra za Nasor Huosin, optužio za pokušaj seksualnog napastovanja.