pismo ili glava?

Zbog Rogera Federera mijenjaju stoljetnu tradiciju; niti jedan Švicarac za života nije dobio ovakvu počast

02.12.2019 u 15:35

Bionic
Reading

Roger Federer za mnoge je najbolji tenisač svih vremena. I u 38. godini života igra na najvišem mogućem nivou, a u karijeri je osvojio sve što se osvojiti moglo - ima 103 pobjede na ATP turnirima te okruglo 20 osvojenih Grand Slamova. Nitko nikad kao Roger Federer. Zato su mu se u rodnoj Švicarskoj odlučili odužiti kao nikome do sada...

Švicarska će početkom sljedeće godine početi proizvoditi kovanice s likom proslavljenog tenisača Rogera Federera! Odluku je službeno donijela Vlada jedne od najbogatijih svjetskih država, ali je za takvu odluku morala doslovno promijeniti stoljetnu tradiciju.

Naime, to će biti prvi puta u povijesti Švicarske da će se nekoj od kovanica naći lik žive osobe!

Krajem siječnja 2020. godine izdaje se srebrna kovanica od 20 švicarskih franaka s Federerovim likom, a u svibnju će izdati i zlatnik s najboljim svjetskim tenisačem u vrijednosti od 50 švicarskih franaka!

U priopćenju Vlade navodi se kako je Federer najpoznatija švicarska osoba, kako na teniskom terenu, tako i izvan njega. Pored brojnih teniskih rekorda, uključujući pojedinačne Grand Slam naslove, Roger Federer također vodi dobrotvornu zakladu za djecu Afrike i bio je prvi švicarski Unicefov ambasador dobre volje.

  • +9
Tenis, Mexico City; Roger Federer - Alexander Zverev, rekord 42.517 gledatelja Izvor: Profimedia / Autor: CLAUDIO CRUZ / AFP / Profimedia