PUKNUĆE KLJUČNE KOSTI

Zbog pada u Španjolskoj, Armstrongu upitan i Giro

24.03.2009 u 11:22

Bionic
Reading

Najbolji biciklist svih vremena 37-godišnji Lance Armstrong, koji je u ponedjeljak u prvoj etapi Utrke po Kastilji i Leonu slomio ključnu kost, trebao bi za nekoliko dana otići na operaciju i potom na rehabilitaciju

'Živ sam, ali osjećam se jadno i razočarano. Slomljena ključna kost boli kao sam vrag i za nekoliko dana ću ići na operaciju', priopćio je Armstrong, koji se biciklizmu vratio nakon tri i pol godine pauze.

Stručnjaci predviđaju da će sedmerostrukom osvajaču Tour de Francea trebati od četiri do šest tjedana da se oporavi od ozljede i upitno je hoće li biti spreman za svoj prvi nastup na utrci Giro d'Italia, koja je na rasporedu od 9. do 31. svibnja.

'Ovo je veliki problem kad je u pitanju moj nastup na Giru. Čitav kalendar ovogodišnjih priprema i nastupa sada je doveden u pitanje. Teško se osjećam, jer u 17 godina biciklističkog profesionalizma uspijavao sam izbjeći ovakve ozljede, koje su vrlo česte u ovom sportu. Treba mi par dana da saberem misli, a onda me čeka operacija i rehabilitacija', poručio je američki biciklist.

Armstrong je ozljedu zaradio nakon što je došlo do sudara skupine biciklista 20 kilometara prije cilja prve etape. Pad je bio težak i pukla mu je ključna kost.