nova žrtva indycara

Zbog ove zastrašujuće nesreće Fernando Alonso bi se ipak trebao predomisliti

20.08.2018 u 08:48

Bionic
Reading

Na IndyCar ovalu u Poconu ove nedjelje teško se ozlijedio Robert Wickens, a Fernando Alonso koji se sprema sljedeće sezone doći u ovu opasnu automobilističku seriju možda bi se trebao predomisliti...

IndyCar je vjerojatno najopasnije automobilističko natjecanje na svijetu, a pogibije Justina Wilsona i Dana Wheldona to su samo potvrdile u ovom desetljeću.

Ulične IndyCar staze imaju zadovoljene tek minimalne sigurnosne standarde, a još je gore na ovalima, što se potvrdilo ove nedjelje u Poconu.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Naime, Robert Wickens udario je pri brzini od oko 300 km/h u betonski zid i od njegovog bolida nije ostalo gotovo ništa.

Prema prvim informacija iz bolnice 29-godišnjak je pri svijesti, ali s ozljedama pluća, kralježnice i nogu, što je zabrinjavajuće za njegovu karijeru.

Ova nesreća mogla bi utjecati na Fernanda Alonsa koji je odlučio napustiti Formulu 1, vjeruje se upravo zbog IndyCara i sna o osvajanju 500 milja Indianapolisa. No, riječ je o izuzetno opasnom pothvatu koji jednom 37-godišnjaku dokazanom kao vrhunskom vozačkom majstoru možda ipak i ne treba...

  • +3
Fernando Alonso Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia