NOVA ZVIJEZDA KNICKSA

Zbog njega je eksplodiralo tajvansko tržište sportskog klađenja

16.02.2012 u 10:15

Bionic
Reading

Nova superzvijezda u NBA ligi, 23-godišnji razigravač New York Knicksa Jeremy Lin, zaslužan je što je tržište sportskih igara na sreću u Tajvanu proteklih dana naraslo za 50 posto

Uoči dvoboja Linovih New York Knicksa i košarkaša Minnesote Timbmerwolvesa prošle subote, Tajvanci su u svojim kladionicama na utakmicu uplatili rekordan iznos od devet milijuna tajvanskih dolara ili oko 230.000 eura.

Lin, Amerikanac rođen u kalifornijskom Paco Altu od oca Tajvanca i majke Kineskinje, eksplodirao je u prošlom tjednu transformiravši se iz totalne anonimnosti u igrača tjedna Istočne konferencije. U pet prošlih utakmica prosječno je ubacivao 26.8 koševa i jedan je od najzaslužnijih igrača za čak sedam pobjeda u nizu kluba u kojem je na početku sezone imao status petog playmakera.

No, ozljede i loša forma playmakera Knicksa napravili su svoje i trener D'Antoni bio je prisiljen dati veliku minutažu simpatičnom Linu. Praktički preko noći bivši sveučilištarac prestižnog Harvarda postao je NBA zvijezda, a Knicksi su mu odmah dali garantiran ugovor do kraja sezone. Sudeći po njegovim igrama, ovo je tek početak jedne od najljepših američkih sportskih priča, a očito je svojim dobrim igrama - osim navijačkog ludila navijača iz Azije - postao i hit među kladioničarima.

Svojim odličnim igrama u Knicksima, mladi Lin je zaradio i stan! Da, dobro ste pročitali. Naime, isti taj Lin je krpajući kraj s krajem u New Yorku spavao kod brata na kauču, a nakon što je eksplodirao u Knicksima, klub mu je unajmio luksuzni stan u Trump Plazi (stan u kojem je bio David Lee), tako da si je Lin itekako popravio svoj standard u kratkom vremenu.

Koliko je Lin zaludio navijače, dovoljno govori podatak da je prodaja njegovog dresa s brojem 17 skočila čak 3.000 posto! Lin definitivno uživa u svojim trenucima slave. Ono što pruža na terenu više se ne može nazvati slučajnošću.