FIFA_SP_2018.svg

POZNATO PRVIH 11

Zbog nastupa Luke Modrića protiv Islanda nastala totalna pomutnja; je li zaista ovo presudilo?

Bionic
Reading

Uoči utakmice protiv Islanda u 3. kolu skupine D (20.00) hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio je, kako doznajemo, pod velikim pritiskom. Neki spominju pritisak Fife, neki sponzore, a neki želju igrača da ostane u natjecateljskom ritmu. Glavna tema bio je naravno Luka Modrić kojeg je izbornik želio odmoriti protiv Islanda

Nakon što je postalo jasno kako je hrvatski izbornik Zlatko Dalić odlučio odmoriti većinu standardnih prvotimaca počeli su napisi po medijima kako to nije sportski, a neki su čak i otišli toliko daleko da su to nazvali – nesportskim potezom. Posebno Nigerijcima i Argentincima kojima ta odluka baš i nije najbolje legla…

No, obzirom na šest osvojenih bodova u prve dvije utakmice i vjerojatno osigurano prvo mjesto u skupini većina izbornika bi povukli sličan potez.

'Ne zanima me, ne pratim što pričaju. Da nismo pobijedili dvije utakmice, nitko niti nas ne bi slušao što pričamo. Spremali smo se kao za svaku utakmicu, došli smo pobijediti i uzeti tri boda', kratko je uoči utakmice protiv Islanda rekao Dalić.

No, iako je u prvim najavama procurilo kako će sigurno odmarati Luku Modrića na dan utakmice je ipak prelomio; Modrić igra od prve minute! Ukratko, od pobjede nad Argentinom zbog Modrića je u našem stožeru nastala totalna pomutnja iako su to pokušali prikriti.

Što je presudilo u ovoj odluci? Službeno će ovo vjerojatno biti objašnjeno kao Modrićeva želja da ostane u natjevateljskom ritmu, ali kako doznajemo ključnu ulogu zaista su imali čelnici Fife i jedan snažan sponzor. Jer ipak Modrić kotirao kao jedan od najboljih veznih igrača na svijetu. A uz sve to je i zvijezda Real Madrida. Naravno, ovom odlukom bit će sretni i navijači koji su mjesecima štedjeli kako bi uživo vidjeli hrvatsku i nisu računali kako će igrati potpuno nova momčad. Koja još nikada u ovom sastavu nije igrala zajedno.

Osim Modrića od onih standardnih igrat će još Kramarić i Perišić.

Sastav za koji se Dalić odlučio: L. Kalinić, Jedvaj, Ćaleta-Car, Ćorluka, Pivarić; Badelj, Modrić, Perišić, Kovačić, Pjaca; Kramarić.

Svjetsko prvenstvo

Skupina C

Australija-Peru16:00
Danska-Francuska16:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Francuska22006
2.Danska21104
3.Australija20111
4.Peru20020

Sljedeće utakmice

Skupina D

Island-Hrvatska20:00
Nigerija-Argentina20:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hrvatska22006
2.Nigerija21013
3.Island20111
4.Argentina20111

Sljedeće utakmice

  • +23
Jutarnji trening hrvatske nogometne reprezentacije Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal