VELIKA NAGRADA JAPANA

Zbog kiše kvalifikacije će se održati pred utrku

09.10.2010 u 11:49

Bionic
Reading

Jaka kiša spriječila je vozače Formule 1 da održe kvalifikacije za nedjeljnu utrku Velike nagrade Japana u Suzuki. Tako će se kvalifikacije održati prije utrke

Vrijeme organizatorima u Suzuki definitivno ne ide na ruku. U subotu se spustila toliko jaka kiša da je nakon kratkih konzultacija odlučeno da će se kvalifikacije za Veliku nagradu Japana održati u nedjelju prije utrke.

Kiša je padala od ranog jutra, a jedini koji su uspjeli izaći na stazu su bili piloti Toro Rossa, i to u sklopu posljednjeg treninga. Kiša je zatim pojačala i nakon što je početak kvalifikacija odgađan nekoliko puta na kraju je odlučeno da se kvalifikacije održe u nedjelju prije utrke.

Jedan od kandidata za naslov, Nijemac Sebastian Vettel (Red Bull), izjavio je da su organizatori ispravno odlučili što su prebacili kvalifikacije na nedjelju .

'Nažalost, vremenska prognoza predviđa kišu i za nedjelju ujutro kada bi trebale biti kvalifikacije. No što nam preostaje, moramo pričekati i nadati se da će vremenske prilike biti bolje', kazao je Vettel.