GOBAC ZNA O ČEMU PRIČA

'Zbog Karabatića sumnjivi su i dvoboji Francuske i Hrvatske'

01.10.2012 u 20:38

Bionic
Reading

Privođenje Nikole Karabatića, kojeg se zajedno s još nekolicinom francuskih rukometaša sumnjiči za klađenje te namještanje rezultata, dovelo je i do reakcije ljudi iz rukometa u Hrvatskoj

Privođenje Nikole Karabatića, čime se 'zakotrljala' još jedna velika kladioničarska afera, i dalje je prva sportska vijest. Sportska ikona Francuza, jedan od najboljih rukometaša današnjice, završio je u policiji zbog sumnji da su on i još nekolicina njegovih suigrača iz Montpelliera sudjelovali u namještanju rezultata. O tom je slučaju govorio i legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević, a svoje viđenje cijelog slučaja iznio je i prvi čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac.

'Činjenica je da igrač koji zarađuje godišnje minimalno 500 tisuća eura ne treba se upuštati u bilo kakve egzibicije', rekao je Gobac za Mediaservis.

Ljaga je na Karabatića i društvo bačena, a Gobac je bacio sumnju na neke utakmice 'galskih pijetlova' i Hrvatske.

'Međutim, kada se vrate stvari unazad, mogu slobodno reći da su nas Francuzi samo jednom dobili čisto i to je bila ova zadnja utakmica na Olimpijskim igrama', istaknuo je Gobac i na kraju u šali dodao da je malo afera gdje policija nije osumnjičila nekoga s ovih naših prostora.

'Najgora moguća stvar što je Nikola napola Hrvat. Sad me zanima kako će ga okarakterizirati - kao Hrvata ili kao Francuza ili kao Srbina.'

Kako god okarakterizirali Karabatića, nitko neće biti pobjednik. U Francuskoj će izgubiti status idola nacije, u rukometu će teško vratiti povjerenje u poštenje i sve što je napravio ostat će prebrisano nekim bezvrijednim kladioničarskim papirićem koji mu je možda donio tek šaku eura.