VEDRAN I LUKA RADONIĆ

Zbog fakulteta žrtvovali olimpijske igre

13.05.2012 u 09:22

Bionic
Reading

Članovi posade zagrebačke Mladosti u dvojcu za lake veslače zbog ispita propuštaju ovogodišnje olimpijske kvalifikacije, no to ne znači da su bez sportskih ambicija; naprotiv

Vedran i Luka Radonić, članovi posade zagrebačke Mladosti u dvojcu za lake veslače, koji vježbaju pod nadzorom trenera Nikole Bralića i Marka Dragičevića, neće sudjelovati na olimpijskim kvalifikacijama u Luzernu od 20. do 23. svibnja. Nikola Bralić objasnio je kako je riječ o zajedničkom dogovoru sportaša i članova reprezentativnog stručnog stožera. To, međutim, ne znači da su Radonići bez sportskih ambicija ili da ih ne zanimaju natjecanja na najvećim svjetskim priredbama; naprotiv! Samo, riječ je o procjeni što je u nekom vremenu preče.

'Veslanje je gušt, ali faks je važniji', ističe Vedran Radonić, student treće godine medicine.

Nerado govori o tome kakav je student, ali trener Nikola Bralić s ponosom u glasu podvlači:

'Vedran je dobitnik dekanove nagrade. Njegov prosjek ocjena je 5.0!'

Stariji od braće Radonić veslanjem se bavi osam godina.

'Lijepo je napredovati, sazrijevati iz godine u godinu, gurati samog sebe koliko najbolje možeš', priča Vedran.

Mlađi brat Radonić, Luka student je prve godine strojarstva. Vrlo dobar je student. Zanimali su ga strojevi, pa se odlučio za takav studij. I on se poput starijeg brata veslanjem bavi osam godina.

'Najbolje je pobijediti samog sebe', otkriva Luka neponovljiv veslački doživljaj, 'a kad još pobijediš, to je zadovoljstvo na kvadrat'.

Zbog fakultetskih obveza treniraju doslovce kad stignu.

'Eto, neki dan trenirali smo o podne, jer u drugo vrijeme nismo stigli. Kad je ispitna frka, treniramo sedam puta, u zimskim mjesecima deset, a inače 14 puta u tjednu ', priopćuju Radonići.

Ove godine Vedran i Luka izborili su pravo sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu za veslače do 23 godine u litavskom mjestu Trakų, nedaleko od glavnog grada Litve Vilniusa (ili Vilne, kako su pisali naši stari). To natjecanje održat će se od 10. do 15. srpnja. Bit će to početak međunarodnioh ispita koji Radoniće očekuju na veslačkim stazama do ispunjavanja olimpijske norme za Rio de Janeiro 2016.