ŠKOTSKA POLICIJA PRIJETI

'Zaustavite nasilje ili se Old Firm neće igrati'

03.03.2011 u 19:57

Bionic
Reading

'Postalo nam je preskupo osiguravati derbi s tako velikim brojem uhićenih', kaže šef škotske policije Les Grey

Nakon incidenata između igrača, trenera te navijača Celtica i Rangersa u srijedu navečer, škotska policija traži: 'Ludilo Old Firma mora prestati.' Šef policije Les Grey rekao je da policija više nema novca za osiguranje tih susreta te je kao rješenje predložio susrete bez navijača ili da se utakmice uopće ne igraju! Grey je tako poručio:

'Netko mora popustiti. To se ludilo više jednostavno ne može nastaviti jer policiji je preskupo osiguravati Old Firm.'

Neredi na glasgowskom derbiju nisu novost, pa su tako i u njihovu petom međusobnom susretu ove sezone uhićeni navijači, njih 34, nakon pobjede Celtica od 1:0.

Grey je naglasio i da se nemile scene s terena između igrača, ali i Rangersova pomoćnog trenera Allyja McCoista i Celticova trenera Neila Lennona, koji su se zamalo potukli, prenose na škotske ulice, u pubove i domove. Ministar pravosuđa Kenny MacAskill kaže da je uzrok tog nasilja - alkohol: 'Problem je puno širi od klubova i igre. Alkohol je naš društveni problem.'

Šef Škotskog nogometnog saveza Stewart Regan osudio je 'neodgovorno ponašanje sudionika' te potvrdio da će pokrenuti istragu. Izrazio je žaljenje što su ružne slike s terena obišle svijet. Inače, na utakmici su podijeljena čak tri crvena kartona.