Čudesni norvežanin

Zastrašujući podatak o Erlingu Haalandu i rekordima Premier lige koje je već postavio od dolaska u City, ali jedan iz 1928. godine je nedostižan!

03.10.2022 u 14:13

Bionic
Reading

Mladi norveški napadač Erling Haaland po dolasku u englesku Premier ligu ruši sve rekorde

Nakon hat-tricka Erling Haaland, u gradskom derbiju u kojem je Manchester City nadigrao Manchester United 6:3, jasno je kako je ovaj 22-godišnjak predodređen da obori sve moguće golgeterske rekorde. Uz ta tri gola upisao je i dvije asistencije te se mnogi analitičari slažu kako je to bila jedna od najboljih izvedbi u povijesti Premjershipa.

I prije dolaska u Manchester City bilo je jasno kako je dovođenje Haalanda pun pogodak, ali nitko nije mogao pretpostaviti da će baš ovako krenuti u novom klubu. Njegova statistika izgleda zastrašujuće!

Na osam utakmica engleske Premier lige zabio je čak 14 golova, a lako je izračunati kako u prosjeku postiže gol svakih 47,5 minuta!

Da je predodređen za rekorde i velike stvari govori i podatak kako je postao je prvi igrač u povijesti prve engleske nogometne lige s tri hat-tricka u nizu!

Za tri hat-tricka bilo mu je potrebno svega osam utakmica, a statističari su izvukli kako je recimo Michaelu Owenu bilo potrebno 48 nastupa za takav doseg. Sjajni Ruud van Nistelrooy za tri hat-tricka brojao je do 59. odigrane utakmice, a Cristiano Ronaldo je trebao čak 232 utakmice.

No, još jedan rekord je ugrožen, a to je onaj koji drži Mohamed Salah, zvijezda Liverpoola. On je u sezoni 2017/18. zabio 32 gola što je ujedno i rekord Premier lige, a ako Haaland nastavo ovako 'trpati' jasno je kako će postaviti novi rekord.

Čak se spominje i podatak kako je ugrožen i rekord svih rekorda iz daleke 1927/28. kada je Evertona legendarni Dixie Dean u dresu Evertona zabio čak 60 golova na 39 odigranih utakmica. Rekord koji izgleda nedostižno…

No, kada je Erling Haaland u pitanju više ništa ne izgleda – nedostižno.

  • +18
Manchester City - Manchester United, engleska liga, 2.10.2022. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL