obećali Guardioli

Zastrašujuća poruka bogatih vlasnika Manchester Cityja kojima novac nije problem; ako je sve ovo istina, nogomet uskoro neće imati smisla

28.05.2021 u 10:21

Bionic
Reading

Za karizmatičnog španjolskog trenera Pepa Guardiolu ova sezona je već više nego uspješna, a ako uspiju postati i prvaci Europe, to će biti potvrda toga da se novcem ipak može kupiti uspjeh

Od kada je stigao na klupu Manchester City Pep Guardiola je na pojačanja potrošio ogroman novac koji je odavno probio granicu od milijardu eura, a sudeći prema najavama ne misle štedjeti i već razmišljaju o novim skupim pojačanjima.

No, prije nego što i službeno završe sezonu ispred Manchester Cityja je finalna utakmice Lige prvaka u Portu protiv dobro im poznatog Chelseaja (21:00 sat).

Podsjetimo, Manchester City je ove sezone na uvjerljiv način osvojio naslova prvaka Premier lige čime su samo potvrdili da su najbolja momčad u Engleskoj (to im je bio treći naslov u posljednje četiri godine!).

Sada su stigli nadomak povijesnog uspjeha i prvog naslova prvaka Europe u povijesti. A ako se to dogodi vlasnici kluba su odlučili nagraditi Guardiolu izdašnim bonusom, ali i još kojim pojačanjem.

Kako pišu engleski mediji na listi želja tako se nalaze Jack Grealish, kojeg su kako se doznaje spremni platiti 100 milijuna eura.

Od prije je poznato kako žele i napadača engleske reprezentacije i zvijezdu Tottenhama Harryja Kanea i navodno su već počeli pregovore. Za njega su spremni platiti 150 milijuna eura i još bi u Tottenham poslali Gabriela Jesusa. Na popisu želja je još nekoliko nogometaša među kojima je i portugalski bek Nuno Mendes, zvijezda Sportinga.

Vlasnicima kluba s Etihada novac zaista nije problem, a ako se ostvari samo jedno od ovih pojačanja jasno je kako će biti još jači u novoj sezoni.

Dodajmo tome da se kao pojačanje spominje i Norvežanin Erling Haaland, kojeg njegov menadžer Mino Riola nudi najmoćnijim klubovima. U svakom slučaju jasno je kako će City u sezoni koja dolazi biti još jači.

Podsjetimo kako se spominjao i Lionel Messi koji postaje slobodan igrač i koji je privatno dobar s Guardiolom. Ni taj scenarij nije nemoguće jer Messi još nije produžio ugovor s Barcelonom. Ukratko. slaže se pravi Dream Team!

Zastrašujuća poruka ostalim klubovima i ako je sve ovo istina - nogomet zaista uskoro neće imati smisla.