jezivi incident

Zastrašujuća nesreća izazvala nevjericu u Monzi, samo tjedan dana nakon belgijske tragedije

07.09.2019 u 11:48

Bionic
Reading

Australski vozač Alexander Peroni samo nekoliko sati prije kvalifikacija Formule 1 za Veliku nagradu Italije doživio je jezivu nesreću u zavoju Parabolica, ali srećom bez tragičnih posljedica viđenih prije tjedan dana na Spa...

Na dan kad je potvrđeno kako se Juan Manuel Correa bori za život nakon sudara u Formuli 2 na Spa Francorchamps u kojem je preminuo Anthoine Hubert, ponovo jeziva scena u vrhunskom automobilizmu.

Naime, samo nekoliko sati prije kvalifikacija Formule 1 za Veliku nagradu Italije, na stazu su izašli vozači europske Formule 3 i dogodila se stravična nesreća 19-godišnjeg Alexa Peronija.

Mladi australski vozač malo je šire prošao zavoj Parabolicu i zatim naletio na rubnik koji ga je lansirao nekoliko metara u zrak i odbacio u zaštitnu ogradu.

Kako je izgledala ova šokantna nesreća POGLEDAJTE OVDJE!

Samo čudo je spasilo Peronija od teške ozljede ili još gorih posljedica i na nogama je uspio napustiti bolid Campos Racinga, no sigurnost talijanske staze došla je u pitanje prije nego na nju izađe vozačka elita.

Već u petak se govorilo o kaznama vozačima koji preširoko prođu brzi završni zavoj staze u Monzi, kako bi zaradili dodatno vrijeme u kvalifikacijama i čini se da su organizatori postavili na izlaznoj putanji nešto što je trebalo upropastiti krug prijestupnicima, a umalo je dovelo do tragedije.

U svakom slučaju, mučno je pratiti što se događa oko Formule 1 i njezinih juniorskih kategorija u posljednjih tjedan dana i nakon Monze će odgovorni morati sjesti za stol i donijeti odluke kako dalje, jer očito je u zadnje vrijeme vođenjem utrka na brzim stazama sigurnost vozača ugrožena i nešto treba učiniti po tom pitanju...

  • +7
Formula 1, Velika nagrada Belgije Izvor: EPA / Autor: SRDJAN SUKI