BERLIN VS. PRVA HNL

Zašto Nijemci rješavaju naše probleme?

24.11.2009 u 17:28

Bionic
Reading

Braća Šapina ili tamo neki Hans, Kurt i Otto, posve je svejedno. Činjenica je da je kladioničarska mafija, barem dijelom, konačno prepoznata, no pitanje je zašto to sami nismo mogli riješiti, nego smo čekali njemačke policajce da se jave

Njemački istražitelji pokrenuli su lavinu. Među desetinama navodno namještenih utakmica u Europi značajan je i broj onih iz HNL-a i premda se dosad spominjala samo ona igrana tijekom travnja na stanovima između Zadra i Hajduka, sasvim je jasno da brojni klubovi imaju razloga za zabrinutost.

Hrvatska policija i Državno odvjetništvo dosad su se oglušivali na priče o namještanjima domaćih utakmica, no kako je sad priču pokrenula Njemačka, uključile se Fifa i Uefa, a sve odozgo nadgledaju činovnici Europske unije, sumnjamo da će hrvatske institucije ostati slijepe. Ako su svojedobno mogle ignorirati razne Kwedije i Spajiće, to sad više neće moći. Korupcija je i bez nogometa glavna prepreka Hrvatske za ulazak u EU.

Premda još nisu objavljene sve sumnjive utakmice, a još manje su podastrti dokazi o namještanju, jasno je da će hrvatska nogometna žabokrečina biti dobrano prodrmana kad uskoro u javnost procure podaci. A na to nećemo trebati dugo čekati. Već saznanje da je pod istragom susret Zadrana i Splićana, koji je završio 3:0 za goste, dovoljno je uzbudilo duhove.

HNS je odjednom jako zainteresiran za sudbinu HNL-a, sudionici spomenutog susreta prilično svisoka komentiraju optužbe, a ljubitelji nogometa zapravo jedva čekaju saznati tko to vedri i oblači domaćim travnjacima. Jednostavno, dosad je bilo previše 'slučajnosti' da bi sve bilo OK. A koliko je nešto zaista i bilo slučajno, e, to ćemo nažalost doznati od njemačkih, a ne od hrvatskih policajaca. Nadajmo se da će se netko zapitati i zašto je to tako!