kad imaš novac, možeš sve

Zaraženi Cristiano Ronaldo ponovno je pobjegao iz izolacije; otkriveno je i zašto se odlučio na taj potez te koliku će kaznu platiti

15.10.2020 u 13:12

Bionic
Reading

Zvijezda portugalske nogometne reprezentacije i Juventusa Cristiano Ronaldo vratio u Italiju posebnim medicinskim letom kojeg su na njegov zahtjev odobrile medicinske vlasti i nastavit će svoju obaveznu samoizolaciju kod kuće u Torinu, objavili su iz Juventusa. No, sada je otkriven Ronaldov pakleni plan...

Cristiano Ronaldo (35) napustio je Lisabon privatnim medicinskim zrakoplovom specijaliziranim za prijevoz bolesnika, a u zračnoj luci u Torinu čekala su ga kola hitne pomoći s koja su ga prevela do njegove vile. Kako navode talijanski mediji, Ronaldo je sam platio cijeli taj bijeg...

Portugalski izbornik Fernando Santos rekao je da ne može objasniti kako je Cristiano Ronaldo pozitivan na koronavirus.

'Od prošlog ponedjeljka smo u potpunoj karanteni, u svojevrsnom balonu. U njemu je samo osoblje i igrači, nitko drugi, a svi ostali testovi nekoliko su puta bili negativni', rekao je Santos.

Ronaldo je sa suigračima iz Juventusa u karanteni od 3. listopada pa su talijanske vlasti dovele u pitanje njegov negativni test na koronavirus prije nego se priključio reprezentaciji. S obzirom na to da je Ronaldo u utorak bio pozitivan, propustio je sinoćnju utakmicu u UEFA Ligi nacija protiv Švedske. Dva dana prije toga je igrao protiv Francuske, a prošlu srijedu protiv Španjolske. Svi su njegovi suigrači bili negativni.

Napadač Juventusa sigurno će morati propustiti utakmicu Lige prvaka zbog obvezne samoizolacije 20. listopada protiv kijevskog Dinama.

No, talijanski mediji sada otkrivaju zašto se Ronaldo preko noći odlučio na povratak iz Portugala u Italiju. Sve je to učinio samo kako bi mogao zaigrati protiv Barcelone i Lea Mesija u 2. kolu Lige prvaka koje je na rasporedu 28. listopada!

Naime, zaraženi Ronaldo bi, da je ostao u Portugalu, morao odraditi obvezatnu samoizolaciju od 14 dana. Tako bi sigurno propustio utakmicu s Barcom. Povratkom u Torino 'skratio' je vrijeme karantene jer je u Italiji izolacija 'samo' deset dana! Tako bi već 23. listopada, ako dobije negativan test, Ronaldo mogao nazad na teren!

  • +9
Cristiano Ronaldo, koronavirus, medicinski let Izvor: EPA / Autor: DIOGO PINTO / HANDOUT

Prema protokolu Uefe igrač mora biti negativan na koronavirus najmanje sedam dana prije utakmice. To znači da u slučaju da Ronaldo dobije negativan nalaz do 21. listopada, sigurno može igrati protiv Messija i Barcelone!

>> Pobuna u Juventusu; Cristiano Ronaldo i Gigi Buffon pobjegli iz samoizolacije, a za njima su krenula još petorica igrača 'stare dame'

Već smo ranije pisali kako su Cristiano Ronaldo i još nekoliko suigrača mu iz Juventusa, prijavljeni Javnom tužilaštvu u Torinu zbog bijega izolacije koju je propisao Juventus. Većina ih je pobjegla kako bi se priključila svojim reprezentacijama, ali neki su jednostavno odlučili otići svojim kućama!

Sad su doznali i kolika ih kazna čeka! Realno, svota je smiješna s obzirom na to koliko ti nogometaši zarađuju. Kako prema trenutnim talijanskim zakonima moraju platiti 'samo' 1400 eura kazne, dojam je da će dečki to jednostavno - 'iskeširati'! No, pitanje je koliko će iz zbog kršenja discipline i karantene kazniti sam klub, neki navode da bi kazne mogle biti drastične, čak u stotinama tisuća eura!

Koliko to sve zabrinjava samog Ronalda? Čini se - niti malo. U srijedu navečer je utakmicu svog Portugala i Švedske pratio iz karantene, kako nije mogao pomoći svojim suigračima na terenu, navijao je u svojem dnevnom boravku.

'Kao da sam tamo. Idemo Portugal!', napisao je na Instagramu Ronaldo pozirajući u dresu Portugala.