PRIMERA

Zaragoza srušila Atletico, Malaga na četvrtom mjestu

25.03.2012 u 21:25

Bionic
Reading

Peta pobjeda u posljednjih šest kola lansirala je nogometaše Malage na četvrto mjesto u Primeri. U nedjelju je Pellegrinijeva momčad slavila u Barceloni, svladavši domaći Espanyol s 2-1

Katalonci su vodili od 24. minute kada je Philippe Coutinho zabio iz slobodnog udarca. Preokret su u završnici utakmice kreirali Malagini veterani, u 76. je minuti svoj treći ovosezonski pogodak postigao 35-godišnji Ruud van Nistelrooy, a samo dvije minute kasnije pobjedu je Andalužanima donio 31-godišnji Martin Demichelis.

Usponu Malage na ljestvici pridonio je i poraz Levantea koji je do nedjelje bio na četvrtom mjestu. Momčad iz Valencije je na domaćem terenu izgubila od Osasune s 2-0.

Zaragoza se počela buditi pred kraj prvenstva iako je i dalje u zoni ispadanja. U nedjelju je ostvarila značajnu pobjedu protiv Atletico Madrida i to pogotkom s bijele točke u posljednjoj minuti utakmice. Strijelac je bio Apono, a hrvatski reprezentativac Tomislav Dujmović je izašao iz igre u 49. minuti.

- Nije u pitanju nikakva ozljeda. Ima nas dosta u veznom redu, a ja sam dvije utakmice zaredom igrao po 90 minuta, pa je trener želio osvježiti momčad. U svakom slučaju, krenulo nas je - rekao je Dujmović.

Aragonci su u pet posljednjih dvoboja izvukli deset bodova: tri puta pobijedili i jednom remizirali.

Athletic Bilbao je odigrao samo 1-1 protiv Sporting Gijona, a Iker Muniain je u 36. minuti promašio kazneni udarac. Sporting je do boda došao u zadnjoj minuti pogotkom Alberta Ramosa, a Mate Bilića nije bilo u kadru.