NBA SUDBINA

Zaradio 14 milijuna dolara, a spava u svlačionici

01.03.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Delonte West zanimljiv je lik iz priče o NBA bogatašima. Košarkaš Dallas Mavericksa dosad je zaradio fin novac, dovoljan da mu ni unuci ne moraju razmišljati što i kako živjeti, no spletom (čudnih) okolnosti u jednom trenutku spavao je umjesto u hotelu ili u svom stanu, u svlačionici

Dugi pregovori vlasnika i igrača, koji su odgodili NBA sezonu velikoj većini košarkaša donijelo je puno toga dobroga, no Delonteu Westu - puno problema. Iako je, prema procjenama američkih novinara, u karijeri zaradio oko 14 milijuna američkih dolara, prema vlastitu priznanju, već je prodao i zlatninu i skupocjene automobile, a na kraju je morao spavati u - svlačionici.

Riječ je o bivšem zatvoreniku koji je prije nešto više od dvije godine uhićen zbog korištenja droge, a zbog tog dosjea, osiguranje američkog predsjednika nije mu dopustilo ni ulazak na audijenciju NBA prvaka kod Baracka Obame. Taj dosje uzrokovao mu je i probleme pri pokušaju iznajmljivanja apartmana pa je bio prisiljen spavati u svlačionici. Jasno, klub mu je mogao iznajmiti sobu u hotelu, no prema stroglim NBA zakonima, to bi značilo ekstra benefit igraču.

'To se događa kada donosite loše odluke u životu', kazao je kada svojedobno nije smio ući u Bijelu kuću pa je za vjerovati da ga ni najnovija nevolja nije previše pogodila.

Uz Allena Iversona, Antoinea Walkera i mnoge druge - koji su nakon završetka karijere ušli u velike financijske probleme - očito je West jedan od njihovih sljedbenika. No on još ima dovoljno vremena da dođe pameti.