POTOP NA SAVI

'Žapci' bez šanse protiv 'dream teama'

16.02.2011 u 19:38

Bionic
Reading

Nakon što je u prvom kolu drugog kruga Eurolige Jug svladao Budvu (10:6), drugi hrvatski predstavnik, Mladost, izgubio je od Pro Recca. Na bazenu na Savi izabranici Emila Nikolića su poraženi 5:9 (1:1, 2:3, 1:4, 1:1)

Počelo je čvrsto, obrane su dominirale te je nakon vodstva Talijana prva četvrtina ipak završila u 'egalu' (1:1). Drugih osam minuta donijelo je dva sjajna gola Mladosti. No gosti su pojačali tempo i uz nekoliko iskorištenih igrača više preokrenuli na 3:4, što je bio i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Dobro je počelo u nastavku, Hinić je zabio za izjednačenje (4:4), ali bogati Pro Recco je zatim 'izbombardirao' Pavićeva vrata te s četiri gola u nizu praktički riješio utakmicu (4:8). U posljednjoj četvrtini bilo je 'miroljubivih' 1:1 za konačnih 5:9.

Tako je Pro Recco nastavio sjajan niz. Talijanska super momčad je u prvom krugu po skupinama bila stopostotna, a i sada je u novoj grupi odmah na početku uspješno prošla najteže gostovanje.

Najefikasniji kod domaćina bio je Hinić koji je zabio tri gola, a isto toliko pogodaka je postigao i Zloković na suprotnoj strani. Treba istaknuti i odličnu rolu Burića u Pro Reccu koji je uz dva gola bio sjajan u obrani.

'Nismo imali snage, sputala nas je važnost utakmice. Pali smo u ritmu, a oni su odigrali odlično. Ovo je velika škola za ubuduće. Sada nam ostaje borba za drugo mjesto', rekao je trener 'žabaca' Emil Nikolić.

MLADOST - PRO RECCO 5:9

ZAGREB. Bazen Mladosti - 2.000 gledatelja; Suci: Koganov iz Arzebejđana i Levin iz Izraela.
Mladost: Pavić, Vukičević, Perić, Letica, Petković, Živković, Udovičić 1, Brlečić, Karač, Muslim 1 (1), Hinić 3, Buljubašić, Lončar.
Pro Recco: Tempesti, Burić 2, Madaras, Perrone 1, Kasas 1, Felugo, Filipović, Figlioli 1, Gitto, Zloković 3, Ivović 1, Molina, Nikić.
Peterci: Mladost 1/1 , Pro Recco - 0
Igrač više: Mladost 6/1, Pro Recco 9/6.