EP U TAEKWONDOU

Zaninović osvojila zlato, Jarloni broncu

12.05.2010 u 20:34

Bionic
Reading

Već prvog dana natjecanja na Europskom prvenstvu u taekwondou koji se održava u St Peterburgu, hrvatski reprezentativci osvojili su dvije medalje - Lucija Zaninović je u kategoriji do 49 kilograma osvojila zlato, dok je Stipe Jarloni u kategoriji do 58 kg bio treći

Lucija Zaninović, 22-godišnja članica splitskog Marijana na putu do zlata je ubilježila četiri pobjede. Nakon što je u prvom kolu bila slobodna, u drugom kolu je slavila protiv Turkinje Hatice Kubra Ilgun (3:0), potom je pobijedila Ukrajinku Gannu Soroko (10:5), da bi u polufinalu bila bolja od Slovenke Hanne Zajc (9:3). U završnoj borbi slavila je protiv Francuskinje Yasmine Aziez 9:5.

Drugu medalju je osvojio 18-godišnji Stipe Jarloni iz Knina. U prvom kolu je bio slobodan, u drugom kolu je bio uvjerljiv protiv Rumunja Mariusa Daniela Vine (13:2), a zatim je u četvrtfinalu slavio protiv Armenca Haykaza Samvelyana (10:5). U polufinalu je zapeo izgubivši od svjetskog i europskog prvaka Španjolca Gonzaleza (11:14). Bila je to prva seniorska medalja za mladića iz Knina, koji je bio europski kadetski (2005) i juniorski prvak (2007).

Treći hrvatski predstavnik koji je nastupio prvog dana, Mirko Madžar u kategoriji do 54 kilograma ispao je u osmini finala.

Na EP-u u St Peterburgu nastupa još devet natjecatelja, a najveće uzdanice su vlasnice olimpijskih odličja iz Pekinga Martina Zubčić (57 kg) i Sandra Šarić (67 kg).