SVI PRVOLIGAŠI JOŠ ŽIVI

Zamalo senzacija u Hrvatskom kupu; 11-erci spasili velikog favorita

04.10.2017 u 17:34

Bionic
Reading

Nogometaši Rudeša i Gorice izborili su plasman u osminu finala Hrvatskog kupa nakon što su slavili u srijedu protiv Vinogradara odnosno GOŠK Dubrovnika

U šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa Rudeš je tek poslije izvođenja jedanaesteraca prošao Vinogradar (4:2, 2:2). Novi hrvatski prvoligaš zbog problema sa licencom oko svojeg stadiona svoje utakmice kao domaćin igra u Kranjčevićevoj gdje je u Kupu ugostio trećeligaša iz Mladine.

I Rudežani su jedva preživjeli, izbjegli debakl da ne postanu prva prvoligaška momčad koja se ove sezone u ovoj fazi oprostila od natjecanja. Naime, prije Rudeša osminu finala izborilo je osam članova Hrvatski Telekom Prve lige (Cibalia igra kasnije).

  • +6
Rudeš - Vinogradar, Hrvatski kup, šesnaestina finala, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

U regularnom dijelu bilo je 2:2. Zagrebačka momčad je dvaput vodila pogocima Boršića (18) i Kamenara (75pen), ali su gosti iz Mladine preko Bjelanovića (44) i Šćrbeca (79) ipak izborili produžetke gdje se rezultat nije mijenjao, a poslije lutrije jedanaesteraca Rudežani su slavili 4:2.

U drugom današnjem susretu jedan od najboljih naših drugoligaša Gorica sigurno je sredio dubrovački GOŠK 3:0 pogocima Nakića (1, 23) i Povoljnaka (27).

Ove dvije utakmice trebale su se igrati 20. rujna, ali su bile odgođene zbog lošeg vremena. 

  • +3
Gorica - GOŠK, Hrvatski kup, šesnaestina finala, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Posljednji par šesnaestine finala između Varaždina i Cibalije igra se 18. listopada.

Osminu finala su ranije osigurali Dinamo, Rijeka, Hajduk, Lokomotiva, Slaven Belupo, Osijek, NK Zagreb, Istra 1961, Inter, Novigrad, Šibenik, Zadar i Sesvete.