LJUBAV ZA NOGOMETOM

Zaluđeni navijač iz JAR-a ulazi u knjigu rekorda

25.06.2010 u 08:59

Bionic
Reading

Navijač iz Južnoafričke Republike, 29-godišnji Thulani Ngcobo ulazi u Guinnessovu knjigu rekorda nakon što odgleda utakmicu između Čilea i Španjolske, kao čovjek koji je pogledao najviše utakmica na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, objavili su iz Guinnessovih svjetskih rekorda

Dosad je rekord bio pogledanih 20 utakmica u Južnoafričkoj Republici, no Thulani Ngcobo u petak će popraviti taj rekord te će tako naći svoje mjesto u knjizi rekorda. Inače, Ngcobo je postao poznat u svojoj domovini pod nazivom 'najsretniji navijač' nakon što je prošle godine osvojio nagradu da pogleda 38 utakmica Svjetskog prvenstva uz plaćene troškove puta.

Ngcobo je prošao više od 17 tisuća kilometara i odgledao više od 3.400 minuta nogometa. Inače, ovo će zapravo Ngcobou biti 26 utakmica koju će pogledati na Svjetskom prvenstvu, no samo mu se broji 20 zato što ostalih šest nije pogledao po pravilima Guinnessa. Točnije, morao ih je pogledati punih 90 minuta. Za zadovoljavanje uvjeta Guinnessa, Ngcobo mora na stadionu biti prije početnog sučevog zvižduka i ne smije napuštati stadion prije završnog zvižduka djelitelja pravde na terenu.