VRUĆE TEME NA STOLU

Zaključen milijunski projekt HNS-a, jedan od najvećih u povijesti hrvatskog nogometa!

26.04.2018 u 17:23

Bionic
Reading

HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić održao je u četvrtak konferenciju za medije gdje je govorio o predstojećom finalu Kupa, o postavljanu novih travnjaka, danima nogometa u Slavoniji...

Hrvatski nogometni savez zaključio je natječaj za obnovu prvoligaških terena te odabrao dva najbolja ponuđača, kako bi se moglo krenuti u završne pripreme za projekt. Šest hibridnih travnjaka bit će postavljeno u Zagrebu (Maksimir i Kranjčevićeva), Puli, Zaprešiću, Koprivnici i Vinkovcima, a ukupna vrijednost radova iznosit će između 30 i 32 milijuna kuna.

'HNS je ispunio svoje obveze u jednom od svojih najvećih projekata, no nećemo stati na tome. U budućnosti bismo isto napravili i s preostalim prvoligašima, a nadam se da će se tada na naš poziv javiti i Hajduk. Ovoga puta nisu, no to je do njih. Svi bi radovi trebali biti završeni do početka nove natjecateljske sezone', naglasio je Marijan Kustić, HNS-ov direktor natjecanja i infrastrukture.

  • +23
Finale Kupa 2017.; Dinamo - Rijeka Izvor: Cropix / Autor: Krajac Damir / CROPIX

Podsjetivši kako se radi o prenamjeni Uefinih sredstava, Kustić je dodao kako održavanje novih terena HNS plaća tijekom prve godine, a potom tu obvezu preuzimaju klubovi, odnosno gradovi kao vlasnici stadiona.

HNS intenzivno radi i na finalu Hrvatskog kupa, koje će 23. svibnja biti odigrano u Vinkovcima, a sastat će se najveći hrvatski rivali, Dinamo i Hajduk.

'Pripreme traju, radovi su počeli i odigravanje utakmice nije sporno. Radna skupina i predsjednik Šuker bili su u Vinkovcima, održani su sastanci s predstavnicima Cibalije i Vinkovaca, uskoro slijede i oni s predstavnicima Dinama i Hajduka, te će to biti pravi festival hrvatskog nogometa pri čemu će na tribine moći devet do deset tisuća gledatelja', izvijestio je Kustić, a prenosi službena internet stranica HNS-a.

'Sigurnost neće biti problem ako će svi odraditi svoj dio posla, u što vjerujem, a HNS svjesno podržava odigravanje ovako velikih utakmica i u manjim sredinama, kako bi se potaknula dodatna ulaganja u infrastrukturu, kao što je prošle godine bio slučaj s Varaždinom. To je bilo sjajno finale, a Varaždin se sada bori i za prvoligaški status. Nadam se da će jednako prekrasno biti u Vinkovcima i da će sve proći u redu. Mi ćemo ulaganjima u infrastrukturu pomoći i Cibaliji i županijskom savezu, to je naš glavni cilj i smatram da je dobar', dodao je.

Slavonija će se ubrzo moći pohvaliti bogatim nogometnim programom.

'Vinkovci i Slavonija zaslužuju utakmicu poput sraza Dinama i Hajduka, tim više što je dan prije u Ivankovu zakazano finale mlađih kategorija, a početkom lipnja Vatreni u Osijeku čekaju Senegal, pri čemu će reprezentacija biti smještena u Vukovaru gdje ćemo 7. lipnja održati Dan hrvatskog nogometa', zaključio je Kustić.

  • +6
Prijateljska utakmica: Meksiko - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.
  • +12
Peru - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia