NOVO SUĐENJE!

Zahia Dehar opet 'za vratom' Francuzima

15.08.2012 u 15:00

Bionic
Reading

Iako je u studenom prošle godine Francusko državno odvjetništvo odustalo od optužbe protiv Benzeme i Riberyja, ustanovivši da dvojac nije mogao znati stvarnu dob prostitutke Zahije Dehar, u utorak je francuski istražni sudac naredio pokretanje sudskog procesa protiv nogometnih superstarova

Do potpuno neočekivana obrata, gotovo šokantnog i pomalo holivudskog za nogometne superzvijezde, došlo je u slučaju francuskih nogometaša Francka Riberyja i Karima Benzeme i njihova navodnog korištenja usluga maloljetne marokanske prostitutke.

Iako je u studenome prošle godine Francusko državno odvjetništvo odustalo od optužbe protiv veznjaka Bayerna i napadača Real Madrida, ustanovivši da ni Ribery ni Benzema nisu mogli znati stvarnu dob prostitutke Zahije Dehar, u utorak je francuski istražni sudac naredio pokretanje sudskog procesa protiv dvojice nogometaša.

Podsjetimo, Franck Ribery i Karim Benzema su seksualne usluge maloljetne prostitutke navodno koristili više puta tijekom 2009. godine, a u to vrijeme Zahia je imala samo 16 godina. Prema informacijama francuskih medija, obojica su za Zahijine usluge potrošili tisuće i tisuće eura.

Protiv dvojice francuskih reprezentativaca Državno odvjetništvo je, uz nevjerojatni interes svjetskih medija, otvorilo istragu u proljeće 2010. godine. Iako se činilo da su se riješili briga, sada im ponovno prijeti osuđujuća presuda koja im, prema važećem francuskom zakonu, može donijeti do tri godine zatvora i 45.000 eura novčane kazne.

'Odluka o ponovnom otvaranju slučaja je iznenađujuća i nepravedna. Kako zbog toga što je Državno odvjetništvo odustalo od tužbe, tako i zbog činjenice da je Zahia cijelo vrijeme tvrdila da moj klijent nije znao njezinu dob u vrijeme spornih događaja', rekla je za RMC Riberyjeva odvjetnica Sophie Bottai.

Na kraju kažimo i da se Zahia Dehar itekako okoristila publicitetom koji je dobila zbog skandala s francuskim nogometašima i danas je modna dizajnerica ženskog donjeg rublja. Znalci tog modnog područja tvrde da uopće nije loša...