POZNATI PROTIVNICI

Zagrebu teška skupina Eurolige, Cibona protiv Choleta

07.07.2011 u 13:46

Bionic
Reading

Aktualni košarkaši prvaci Hrvatske Zagreb CO saznali su imena protivnika u Euroligi. Ždrijeb ih nije mazio, tako da će svoj debi u najelitnijem europskom košarkaškom natjecanju imati i protiv aktualnih prvaka Europe

U Barceloni je obavljen ždrijeb euro-kupova, a hrvatski košarkaški prvak Zagreb Croatia osiguranje igrat će u skupini B Eurolige. Protivnici 'mrava' bit će Panathinaikos, moskovski CSKA, Unicaja, Žalgiris i njemački Brose Baskets Bamberg.

Hrvatski su prvaci dobili dosta tešku grupu. Osim što su smješteni zajedno s prvakom Europe Panathinaikosom, tu je i moskovski CSKA koji se strahovito pojačao, zatim uvijek neugodna Unicaja i veliki Žalgiris.

Momčad iz Trnskog je uoči ždrijeba bila postavljena u posljednji jakosni razred.

Cibona je također saznala ime protivnika u kvalifikacijama. 'Vukovi' će igrati protiv francuskog Choleta. Pobjednik ove grupe igrat će u skupini C. Ostali parovi ove grupe su: Asvel - Gravelines, PAOK - Galatasaray te Lietuvos Rytas - Budućnost. Ukoliko Cibona preskoči Cholet, igrat će protiv boljeg iz susreta Lietuvos Rytas - Budućnost.

U drugoj skupini kvalifikacija igrat će Alba - VEF Riga, Charleroi - Donjeck, Nymburk - Banvit, te Himki - Turow. Pobjednik ovog turnira ide u skupinu D Europske lige gdje ga očekuju Barcelona, Montepaschi Siena, Unics Kazan, Prokom i Union Olimpija.

SKUPINA A:
Olympiacos (Grč)
Caja Laboral (Špa)
Fenerbahče Ülker (Tur)
Bilbao Basket (Špa)
Cantu (Italija)
Sluc Nancy (Fra)

SKUPINA B:
Panathinaikos (Grč)
CSKA Moskva (Rus)
Unicaja (Špa)
Žalgiris Kaunas (Litva)
Brose Baskets Bamberg (Njem)
Zagreb (Hrv)

SKUPINA C:
Real Madrid (Špa)
Maccabi Tel Aviv (Izr)
Partizan Beograd (Srb)
Efes Pilsen (Tur)
Armani Jeans Milano (Ita)
Pobjednik kvalifikacija A

SKUPINA D:
Barcelona Regal (Špa)
Montepaschi Siena (Ita)
Unics Kazan (Rus)
Prokom (Polj)
Union Olimpija Ljubljana (Slo)
Pobjednik kvalifikacija B