PLATI ILI ŠEĆI

Zagrebova cijena: Za Duvnjaka 1,2 milijuna eura

16.07.2009 u 15:17

Bionic
Reading

Dugo Domagoj Duvnjak puni novinske redove, a nije riječ o njegovu bogomdanom talentu. Predugo se vuče priča o odlasku pa je uprava Zagreba CO odlučila izvijestiti sve prosce o mirazu koji od njih očekuje

Mladi Đakovčanin već je danas jedan od najvećih svjetskih rukometnih zvijezda i nije čudno što se za njegove usluge interesiraju tri ponajbolja kluba na kontinentu (Kiel, Ciudad Real i HSV). S obzirom na to da su sve te blagajne lijepo ispunjene, zagrebaši su izvjesili odštetu od milijun i dvjesto tisuća eura, što bi bio jedan od najunosnijih prijelaza u povijesti ovoga sporta.

'Poštujemo dogovor Duvnjaka i HSV-a, prvo ćemo pričekati njihovu odluku. No zainteresiranih ima još i oni trebaju znati naše uvjete. Učinit ćemo sve kako bi svi iz posla izašli zadovoljni', rekao je za 24 sata direktor kluba Bartol Kaleb, a isti list prenosi i zanimljivu mogućnost suradnje s HSV-om

Nijemcima bi trebala biti ponuđena trogodišnja posudba koja bi ih godišnje koštala po 400.000 eura. Tako bi vuk bio sit, a ovce na broju, no riječ je o izuzetno mladom igraču i vrlo je upitno žele li u Hamburgu 'odgajati' Duvnjaka i onda ga vratiti u naponu snage.

Bilo kako bilo, za Duvnjaka bi bilo sjajno to da što prije promijeni sredinu. Poznat je slučaj Blaženka Lackovića koji je svojedobno 'sjedio' godinu dana odlukom Zagrebove uprave, a i sljedeća izjava ne zvuči umirujuće za sjajnog Slavonca.

'Zainteresiranih ima, nama se ne žuri. Pripreme počinju 27. srpnja i ako se do tada ne riješi ova situacija, Domagoj će ostati s nama. Pitanje je samo u kojem statusu', kaže Kaleb.

Što god bilo, njegovu suspenziju mora se izbjeći. Bio bi to genocid nad reprezentacijom i njezinim visokim ambicijama.