rukometna liga prvaka

'Zagrebaši' su krenuli u nemoguću misiju; s ovim protivnikom do sada su igrali deset puta i pobijedili samo jednom; mogu li iznenaditi?

05.10.2022 u 14:47

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba u četvrtak (6. listopada, 20.45 sati) u Parizu igraju utakmicu 4. kola EHF Lige prvaka protiv PSG-a

'Zagrebaši' su do sada s PSG-om snage odmjeravali deset puta i statistika je debelo na strani Francuza koji su slavili čak devet puta dok je Zagreb svoju jedinu pobjedu upisao u sezoni 2014./'15. (25:24).

No, hrvatski prvak sada u Pariz dolazi ohrabren domaćom pobjedom u prošlom kolu protiv Porta.

'Ne treba puno filozofirati jer čeka nas jedno od najtežih gostovanja u Ligi prvaka. Volio bih da pokažemo još jedan koračić prema naprijed. Rezultat možda nije u prvom planu već sama igra i naš nastup. Sastav će biti isti kao i protiv Porta, a Srna je nažalost još uvijek van stroja. Cilj je suprotstaviti se hrabro, pokazati što smo radili i kako smo se pripremali za utakmicu. PSG ima odlične pojedince, ponajprije su to Steins i Kristopans te golmani. Nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem mogućem svjetlu jer bi nam tako nešto, nakon Porta, zasigurno jako dobro došlo', kazao je uoči utakmice trener 'zagrebaša' Ivica Obrvan.

A Jakov Gojun vjerojatno najbolje zna protiv kakvog protivnika PPD Zagreb igra u četvrtak s obzirom na to da je dvije godine (od 2013. do 2015.) i sam nosio dres pariškog kluba.

  • +22
RK Zagreb - RK Porto, 3. kolo rukometne Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'Svjesni smo težine utakmice. Spremni smo za PSG, čeka nas momčad koja već dugi niz godina napada titulu EHF Lige prvaka. Kao što sam rekao - spremni smo i na nama je da to pokažemo na terenu, ponovimo čim je više moguće toga od prošlog tjedna iz utakmice s Portom i vidimo gdje će nas to na kraju dovesti', kaže iskusni Gojun uoči sraza u Parizu.

Dvoboj hrvatskog i francuskog prvaka na rasporedu je u četvrtak 6. listopada s početkom u 20.45 sati. PPD Zagreb nakon prva tri kola Lige prvaka zauzima šesto mjesto na ljestvici s dva poraza i jednom pobjedom koju je ostvario prije tjedan dana protiv Porta (29:23). PSG je drugi s dvije pobjede i jednim porazom.