KRENULA ATLETIKA

Zagrebačko prvenstvo obilježili Marin Premeru i Ivana Lončarek

22.01.2012 u 16:08

Bionic
Reading

Otvoreno atletsko gradsko natjecanje okupilo 29 klubova iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske

Zagrebački atletski savez bio je uspješni organizator otvorenog dvoranskog gradskog prvenstva na kojem su najuspješniji pojedinci bili bacač kugle Marin Premeru iz Dinamo-Zrinjevca i preponašica Ivana Lončarek iz Zagreb-Ulixa. Premeru je bacio kuglu 19,12 metara, a Ivana je na 60 metara prepone pobijedila u vremenu 8,49 sekundi.

'Osim njih, još valja pohvaliti Ivana Picelja iz Dinamo-Zrinjevca u skoku u dalj te Roberta Rennera iz celjskog Kladivara u skoku s motkom, inače svjetskog juniorskog prvaka. Raduje i osobni rekord Zadranke Lucije Zubčić, koja je, iako još mlađa juniorka, ispunila normu za nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Barceloni. Malo je nedostajalo da Lucija preskoči i 1,84 m i tako nadmaši mlađejuniorski rekord Blanke Vlašić od 1,83', pohvalio je nade Franjo Kordić, tajnik Zagrebačkog atletskog saveza.

Natjecanje u dvorani na Prisavlju proteklo je pod budnim okom Siniše Ergotića, direktora Hrvatskoga atletskog saveza i izbornika seniorske reprezetacije. Jasno, i u Ergotićevoj bilježnici zapisano je ime skakačice uvis Lucije Zubčić. Kakva radost. Iza Blanke Vlašić pristiže Ana Šimić, a iza Ane eto i Lucije. U Hrvatskoj je prava atletska živahnost.
'Imamo 74 atletska kluba, dosad najviše u povijesti. Na temelju Pravilnika o bodovanju uspješnosti klubova upravo je objavljena tablica najboljih u 2011. Prvi, koji doista prednjači, je Dinamo-Zrinjevac, drugi je Agram, a treći Zagreb-Ulix. Slijede ih riječki Kvarner-Autotrans, zagrebačka Mladost, splitski ASK i osječko Slavonija-Žito. Šezdesetak posto kvalitete hrvatske atletike je u Zagrebu', ističe Siniša Ergotić.

Čuje se da će uskoro biti i službeno osnovan Avio-karte.hr, još jedan zagrebački klub na čelu s visašicom Anom Šimić i maratonkom Lucijom Stublić.

A što s terenima? Na ta pitanja još nema konačnih odgovora, ali Siniša Ergotić otkriva da je velika želja Dinamo-Zrinjevca povratak na maksimirski stadion.

'Može staza biti i plave boje, zašto ne! S povratkom atletike maksimirski stadion postaje konkurentan i za nenogometne međunarodne priredbe', dodaje.

Na prvom ovogodišnjem dvoranskom natjecanju u Zagrebu i Hrvatskoj nastupili su atletičari iz 29 klubova: četiri bosansko-hercegovačka, deset slovenskih i 15 hrvatskih. Ton pravom atletskom štimungu u dvorani na Prisavlju svojim živahnim komentarima davao je voditelj Nebojša Pešić.

Rezultati - atletičarke - 60 m: 1. Sandra Parlov (Kvarner-Autotrans, Rijeka) 7,58, 60 m prepone: 1. Ivana Lončarek (Zagreb-Ulix) 8,49, skok u dalj: 1. Mirjana Gagić (Kvarner-Autotrans) 6,04, skok u vis: 1. Lucija Zubčić (Zadar) 1,81, troskok: 1. Paola Borović (Zadar) 12,25, skok s motkom: 1. Ivona Jerković (Dinamo-Zrinjevac, Zagreb) 3,40, bacanje kugle: 1. Sandra Perković (Dinamo-Zrinjevac) 14,86.

Atletičari - 60 m: 1. Andrej Dorčić (Kvarner-Autotrans) 6,92, 60 m prepone: 1. Ilija Cvijetić (Glasinac, Sokolac, Bosna i Hercegovina) 8,24, skok u dalj: 1. Ivan Pucelj (Dinamo-Zrinjevac) 7,58, skok u vis: 1. Nikola Damjanović (Zagreb-Ulix), 1,95, troskok: 1. Andro Dužević (Zagreb-Ulix) 14,83, skok s motkom: Robert Renner (Kladivar, Celje, Slovenija) 5,00, bacanje kugle: 1. Marin Premeru (Dinamo-Zrinjevac) 19,12.