SJAJNO OTVARANJE

Zagreb se lako obračunao s Fyllingenom

03.10.2009 u 16:55

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreb CO-a su uspješno apsolvirali prvo kolo Lige prvaka u skupini C. Na gostovanju u Bergenu kod Fyllingena hrvatski prvak nije dozvolio iznenađenje, te je slavio sa 29:22 (15:9)

Utakmicu je pogotkom otvorio Islanđanin Gudunarsson koji nosi dres norveškog predstavnika, a novo pojačanje Zagreba Loke je izjednačio. I sljedećih minuta smo gledali sličan scenarij. Domaćin je dolazio do minimalne prednosti, a hrvatski prvak sustizao. U 12. minuti Zagreb je prvi puta poveo (6:5). Zatim se razbranio Škof i raspucao Lazarov i razlika je počela rasti. U 21. minuti je Zagreb stigao do ugodnih 10:6, u 27. do čak 14:7. Gledateljima na ispunjenim tribinama dvorane u Bergenu je postalo jasno kako je gostujuća družina puno kvalitetnija. Na odmor se otišlo s vodstvom Zagreba 15:9.

Nastavak je donio dva brza gola norveškog sastava, a nakon toga su gotovo istovremeno dvije minute zaradili Valčić i Džomba, pa se prednost Zagreba istopila na samo 16:13 (36. minuta), uskoro na 17:15. U napadu nismo imali previše problema, ali obrana nije funkcionirala kao u prvom poluvremenu. Razbranjenom Škofu priključili su se s golovima Valčić i Balić te je Zagreb opet pobjegao na šest razlike u 42. minuti (23:17). Nešto kasnije Lazarov je svojim desetim pogotkom odveo hrvatsku momčad na 24:17 i tako ugasio ionako malu nadu domaćina. Do kraja susreta Zagreb je lako održavao stečenu prednost, a završilo je 29:22.

Strijelci za Zagreb CO su bili Lazarov (10-4 iz sedmerca), Loke (5), T. Valčić (5), Džomba (4), Balić (3), Štrlek (1), J. Valčić (1), a Škof je sakupio 24 obrane. Kod Fyllingena najefikasniji su bili Gjeitrem i Gudunarsson sa šest golova.

Sljedeću utakmicu Zagreb igra u Areni 7. listopada (srijeda) protiv švedskog Alingsasa.

Inače, u Zagrebovoj skupini rukometaši njemačkog HSV-a svladali su u Hamburgu švedski Alingsas s 35:25 (20:12). Kod HSV je najviše pogodaka postigao Lijewski (7), a istakao se i hrvatski trojac - Blaženko Lacković je dao 6, Domagoj Duvnjak 4, a Igor Vori tri gola. Kod Šveđana su najviše zabili Iveland, Andreason, Petersson i Bernhardsen, svi po pet. U posljednjoj utakmci skupine Ciudad Real nije imao problema s Kopenhagenom i slavio je 34:22 (15:9).