PRIPREMA ZA CIUDAD REAL

Zagreb rutinski do bodova protiv Fyllingena

20.02.2010 u 20:13

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba u osmom kolu Lige prvaka u zagrebačkoj Areni su svladali norveški Fyllingen sa 35:23 (16:11) i tako ostali u utrci za drugo mjesto u skupini C

Hrvatski prvak rutinski je obavio posao protiv norveškog predstavnika i stigao do svoje šeste pobjede u natjecanju.

Gosti, kojima je ovo bio osmi poraz, nisu bili dorasli suparniku i držali su se samo u prvim minutama utakmice. Tada je krenulo. U 20. minuti Zagreb je došao do osam golova prednosti (12:4) i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Mala dekoncentracija u igri domaćina dala je priliku Fyllingenu da na odmor ode s 'pristojnim' zaostatkom 11:16, a gosti su i u nastavku neko vrijeme održavali taj 'minus'. U posljednjih 20 minuta 'zagrebaši' su ubacili u višu brzinu i s konačnih 35:23 još više popravili gol razliku.

Kod Zagreba najefikasniji su bili Lazarov sa 10 golova te Štrlek i Džomba s po 4.

Ciudad Real, koji ima utakmicu manje, vodeći je sa 14 bodova, a slijede HSV Hamburg i Zagreb s po 12 bodova. U sljedećem kolu, 28. veljače, Zagreb će na domaćem terenu igrati protiv europskog prvaka Ciudad Reala.

'Nije bilo lako kao što je izgledalo. Oni su ipak prvaci svoje zemlje. Pa ovo je Liga prvaka i tu igraju dobre momčadi. Odigrali smo slabije nego prošlu utakmicu protiv Handbolda, jer smo psihološki znali da je to lakši suparnik', rekao je Kiro Lazarov te dodao:

'No, idemo korak po korak, u pravom smo ritmu i puni samopouzdanja. Za tjedan dana nas čeka pravi derbi protiv Ciudad Reala, gdje ćemo probati iznenaditi.'