CRNA SERIJA

Zagreb na pragu eliminacije iz Europe

23.03.2010 u 20:29

Bionic
Reading

Nakon dva uzastopna poraza u NLB ligi koja su ih koštala plasmana na završni turnir regionalne smotre, košarkaši Zagreba doživjeli su još jedan težak udarac nabujalim ambicijama

U prvom dvoboju četvrtine finala Challenge kupa mravi su u svom Trnskom izgubili od Krasnyje Krylia rezultatom 77:81 (36:38) iz Samare i došli na korak od eliminacije iz ovog natjecanja.

Rusi su već nakon uvodnih minuta preuzeli vodstvo i diktirali tempo, a igrači Zagreba nisu mogli pronaći rješenja za beka Bremera (naturalizirani bosanskohercegovački reprezentativac) i robusnog centra Douthita. Imali su problema i s ofenzivnim skokom gostiju, Rusi su dobili jednostavno previše drugih prilika.

Domaći strateg Bajramović sasvim je neočekivano ostavio Krunu Simona na klupi cijelo prvo poluvrijeme. Kada je ušao, kapetan Zagreba nije uspio ući u prepoznatljivu seriju i još jednom riješiti dvoboj. Odluka trenera zaista je teško razumljiva, Simon je u zadnjih dva tjedna najbolji igrač sastava.

Rusi su u zadnju četvrtinu ušli s devet koševa prednosti, no Zagreb ih je stigao u tri minute i držao priključak sve do kraja. Simon, Mulaomerović i Štimac pogađali su izvana, ali gosti su pronašli odgovore na sve pokušaje 'mrava' i mirno uz slobodna bacanja potvrdili prvu pobjedu. U četvrtak imaju priliku za prolaz, no ako Zagreb dobije iduće srijede, igrat će se 'majstorica' u Trnskom za plasman na final four.

'Previše smo griješili, počevši od mene. Na početku utakmice smo izabrali puno krivih rješenja i dali krivi ton čitavom susretu. Fulavali smo zicere, oni su nam ostajali sami u reketu… Grozno', samokritičan je nakon utakmice bio Andrej Štimac koji je upisao sedam koševa i šest skokova.

Po 22 su ubacili Mulaomerović i Žorić, a Dijan je (šut iz igre 5/5) dodao 11. Kod Krylia Bremer 21, a Douthit 16 uz čak 15 skokova. Vasylius je pratio sa 15 i u Samari će u četvrtak imati veliku priliku za eliminaciju 'mrava'.