23. RUJNA

Zagreb i Cedevita u finalu Kupa Dražen Petrović

30.06.2011 u 13:44

Bionic
Reading

Glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Željko Drakšić u četvrtak je svečano uručio pozivnice predstavnicima Zagreba CO i Cedevite za sudjelovanje u završnici prvog izdanja Kupa Dražena Petrovića koja će se održati 23. rujna

Kup Dražena Petrovića jedinstveno je natjecanje idejni začetnik kojega je Željko Došen, a koje vrednuje uspjehe klubova u nacionalnim prvenstvima u četiri dobne kategorije, seniorskoj, juniorskoj, kadetskoj i kategoriji mlađih kadeta. Uspjesi u svakoj kategoriji se jednako vrednuju, naslov prvaka vrijedi 50 bodova, drugo mjesto 40, treće 30, četvrto 25... te se zbrajanjem svih bodova dobila konačna ljestvica uspješnosti.

Za sezonu 2010/11. najuspješniji klub je Zagreb CO sa 150 bodova, a drugo mjesto osvojila je Cedevita sa 120, te će ta dva kluba odmjeriti snage u finalu 23. rujna i to u tri dobne kategorije - seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj - a naslov pobjednika osvojit će klub koji ostvari dvije pobjede.

Treće mjesto zauzela je Dubrava sa 102 boda, četvrto Zadar sa 96, a peto Cibona sa 83.

Ideju o Kupu Dražena Petrovića je podržao i HKS.

'Politika saveza je da se da naglasak na radu s mladima, te smo stoga u potpunosti podržali ideju ovakvog klupskog kupa koji će pokazati u kojem se klubu najbolje radi', izjavio je glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić.

Uz odigravanje tri utakmice koje će odrediti pobjednika prvog Kupa Dražena Petrovića, tijekom košarkaške "fešte" koja se priprema za 23. rujna bit će dodijeljene nagrade i u pet različitih kategorija koje obuhvaćaju različite vidove bavljenja košarkom, a u četvrtak su objavljene nominacije u svakoj kategoriji. To su:

Košarkaški gospodarstvenik godine: Dubravko Artuković (Cibona), Goran Delić (Prigorje Križevci), Dragutin Kamenski (Zagreb CO), Željko Menalo (čovjek koji je prvi prepoznao Kup Dražena Petrovića), Josip Stojanović (Šibenik Jolly JBS), Mladen Veber (Cedevita)

Košarkaški trener godine: Ivica Burić (Zagreb CO), Srećko Medvedec (Cedevita), Aleksandar Petrović (Cedevita), Nikola Piacun (Dubrava), Andrej Tesla (Zagreb CO), Josip Vranković (reprezentacija i Cibona)

Košarkaški igrač godine: Marko Car (Zadar), Dontaye Draper (Cedevita), Mario Hezonja (Zagreb CO), Lovro Mazalin (Petrinja), Dario Šarić (Zagreb CO), Tomislav Zubčić (Cibona), Luka Žorić (Zagreb CO)

Košarkaški novinar godine: Neven Bertičević (Sportske novosti), Slavko Cvitković (HTV), Igor Jagić (Cedevita i Sportklub), Igor Petrinović (www.kosarka.hr)

Košarkaška navijačka skupina godine: Sinjski Maligani (Alkar), Mali Mravi (Zagreb CO), Tornado (Zadar), BBB (Cibona), navijači Cedevite, te Škripari (Široki)

Za sve kategorije može se glasovati putem sms-a i to do 15. rujna.

KONAČNI REDOSLIJED U KUPU DRAŽENA PETROVIĆA ZA SEZONU 2010/11:
1. Zagreb CO 150
2. Cedevita 120
3. Dubrava 102
4. Zadar 96
5. Cibona 83
6. Petrinja 50
7. Split 48
8. Dubrovnik 37
9. Međimurje 34
10. Svjetlost 33