SLIJEDI EGZODUS?

Zagreb CO do 21. naslova i četvrtu sezonu bez poraza

24.05.2012 u 20:33

Bionic
Reading

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb po 21. put su postali prvaci Hrvatske nakon što su u susretu zadnjeg kola Lige 6 u dvorani Kutija šibica pobijedili Karlovac 38:28

Bila je to četvrta uzastopna sezona koju su rukometaši Zagreba završili bez ijednog izgubljenog boda. U posljednjih 100 utakmica upisali su 100 pobjeda što dovoljno govorio o njihovoj nadomći u nacionalnom prvenstvu.

Najefikasniji igrači Zagreba bili su Luka Šebetić sa osam, David Špiler sa pet, te Marino Marić i Zlatko Horvat sa po četiri gola, dok su goste predvodili Dino Štrucelj sa 11 i Dino Rački sa četiri gola. Nakon susreta izaslanstvo Hrvatskog rukometnog saveza dodijelilo je pobjednički pehar i medalje za osvojeno prvenstvo.

Današnja utakmica bila je ujedno i oproštaj od nekih igrača koji iduće sezone neće igrati za CO Zagreb. Marin Šego odlazi u poljsku Wislu, Ljubo Vukić seli u bjeloruski Meškov, dok će Jakov Gojun karijeru nastaviti u španjolskom Atleticu. Na rubu odlaska su i Manuel Štrlek, Marko Kopljar, Ivan Pešić, ali i najbolji hrvatski rukometaš Ivano Balić

Rukometaši CO Zagreba ove sezone su osvojili i Hrvatski kup i to po 19. put, dok su u Ligi prvaka ispali u četvrtfinalu od Kiela.