VELIKA SERIJA 'VUKOVA'

Zadrani opet nemoćni, Cibona u finalu

18.05.2012 u 21:26

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone su slavili u Zadru rezultatom 85:62 (14:9, 18:26, 11:28, 19:22) i tako sa 2:0 u pobjedama ušli u finale hrvatskog košarkaškog prvenstva

'Cibosi' su u Višnjik došli osokoljeni s 15 ligaških pobjeda u nizu, a ulogu favorita opravdali su i u neuobičajeno tihoj dvorani Krešimira Ćosića.

Domaćini su prvih 10 minuta dobrom obranom riješili u svoju korist, ali kako je utakmica odmicala kraju, sve je više dolazio do izražaja širi raspon kvalitetnih igrača Jasmina Repeše i daleko bolja forma Ciboninih igrača.

Zadar je držao egal sve do velikog odmora, no u trećoj četvrtini Cibona je ubacila u preveliku brzinu za domaćine i predvođena Zackom Wrightom otišla na 20 koševa razlike. Zadrani su se pokušali vratiti, ali nisu dobili pravu priliku i Cibona je sigurnim dvokorakom otišla u finale.

Kod Cibone je najbolji bio Wright sa 14 koševa, sedam skokova, pet oduzetih lopti i tri dodavanja. Toliko je zabio i kapetan Rozić, a najviše, 15, ubacio je Damjan Rudež. Kus je dodao 12. Zadrane su u poenima, sa po 13, predvodili Vrbanc i Delaš, ali su njih dvojica kombinirano pogodili samo tri trice iz 13 pokušaja. Zadar je ostao na mizernih 4/18 i tu im je zapravo nestala najveća prilika za iznenađenje i majstoricu.

Zadarska publika na kraju je zapljeskala svojoj momčadi. Dok je grupica Ciboninih navijača slavila finale domaćini su gorkom dojmu porazu pretpostavili ukupnu sezonu u kojoj se Zadar vratio u borbu za trofej i izborio nastup u jadranskoj ligi iduće sezone.

Cibonin trener Jasmin Repeša ponudio je kratku analizu.

'Ogromna razlika između dva poluvremena. Pokazali smo puno energije, dobre obrane i trčanja, što nam je donijelo samopouzdanje i preokret u igri. Imali smo jako loše otvaranje sa slabim protokom lopte, ali srećom nismo previše zaostali i uspjeli smo se vratiti. Čestitam svojim igračima na uspjehu, a sada se trebamo odmoriti i fizički i mentalno jer čeka nas najvažnije - finale, u kojemu me uopće ne zanima tko će nam biti protivnik', kaže Repeša kojemu su navijači ponovno skandirali da ostane.