LIGA 12 ILI LIGA 16

Zadnji čin HNL-ovog cirkusa u režiji HNS-a

13.05.2010 u 10:30

Bionic
Reading

To je valjda moguće samo u HNL-u. Zadnje kolo je na rasporedu, a još uvijek se ne zna koliko će klubova liga brojiti sljedeće sezone, a time i koliko momčadi ispada

Danas je zadnji čin HNS-ovog cirkusa. Za razliku od drugih europskih liga u kojima se i prije početka sezone znalo koliko klubova napušta elitni razred, kod nas to nije poznato ni na samom kraju. Posljednje kolo je trebalo biti igrano u revijalnom tonu, jer se zna tko je prvak, koje momčadi će s Dinamom u Europu, a da je sve ostalo kako je trebalo, znalo bi se i tko ispada.

No strka oko licenci, do koje dolazi svake godine, uzrokovala je situaciju da klubovi iz donjeg dijela ljestvice ne mogu mirno spavati. U svakoj zemlji se zna koliko će sljedeće sezone biti prvoligaša osim u našoj.

Kako sada stvari stoje, ispadaju Croatia Sesvete i Međimurje, a ugroženi su Zagreb, Varteks, Istra 1961, Zadar i Inter. Split je budući prvoligaš, a možda i Hrvatski dragovoljac. Kombinacija je više, jer nitko ne može znati što će iskemijati u HNS-u. Liga 16 ili liga 12, znat će se najvjerojatnije tek krajem svibnja, a dotle će klubovi morati nepotrebno strepiti. I to nakon što će prvenstvo biti gotovo.

Zadnje kolo (17 sati):

Dinamo – Karlovac
Croatia S. – Hajduk
Istra 1961 – Rijeka
Inter – Lokomotiva
Zadar – Zagreb
Slaven B. – Varteks
Osijek – Cibalia
Međimurje - Šibenik