OPROSTIO SE I PRANJIĆ

Zadnja asistencija Olića za Bayern

23.05.2012 u 09:02

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna pobijedili su pred 33.000 gledatelja na Allianz Areni reprezentaciju Nizozemske 3:2 u prijateljskoj utakmici

Danijel Pranjić odigrao je svih 90 minuta u Bayernovoj momčadi, dok je Ivica Olić bio na terenu do 72. minute, kada ga je zamijenio Franck Ribery. Upravo su njih dvojica bili asistenti za Bayernov drugi odnosno treći pogodak na utakmici.

Domaćine je u vodstvo doveo Kroos fantastičnim snažnim udarcem s oko 25 metara u 17. minuti. Samo minutu nakon toga je Huntelaar izjednačio preciznim udarcem iskosa s lijeve strane, a u 20. minuti su gosti i poveli preko Narsingha.

U 28. minuti već je bilo 2:2, najviše zaslugom Ivice Olića, koji je s lijeve strane lijevom nogom perfektno centrirao i 'pogodio u glavu' Petersena, koji praktički nije mogao promašiti.

U 87. minuti, Ribery je nakon prodora po lijevoj strani idealno poslužio Gomeza, koji je iz blizine postavio konačnih 3:2. Gomez je, poput Riberyja, ušao u igru u 72. minuti.

Dodajmo kako je reprezentacija Poljske, jedan od dva organizatora Europskog prvenstva, započela pripreme za Euro pobjedom u prijateljskoj utakmici u Austriji protiv Latvije 1:0. Pogodak je postigao Sobiech u 81. minuti.

Prijateljske utakmice:

Bayern – Nizozemska 3-2 (Kroos 17, Petersen 28, Gomez 87 / Huntelaar 18, Narsingh 20)
Poljska – Latvija 1-0 (Sobiech 81)

Golovi iz Münchena koji se još oporavlja od poraza od Chelseaja