neobičan transfer

Zadar u svoju razvojnu momčad doveo 37-godišnjeg izraelsko-ruskog košarkaša koji je s Maccabijem bio prvak Europe

14.03.2022 u 19:46

Bionic
Reading

Razvojna momčad košarkaškog kluba Zadra koja igra u Prvoj muškoj ligi (rang ispod HT premijer lige) pod imenom KK Jazine Zadar 2 dovela je u svoje redove 37-godišnjeg izraelsko-ruskog centra Antona Kazarnovskog

Uistinu neobično s obzirom na to da je momčad prilična sigurna po pitanju ostanka u ligi da se povlači pitanje potrebe za ovakvim poslovnim potezom.

Trener Jazina Marko Selin za portal Sport 023 je izjavio kako se otvorila mogućnost dovođenja jednog igrača:

'Moj jedini zahtjev je bio da bude karakterna osoba koja će znati prepoznati svoju ulogu u svojoj momčadi, a to je da bude mentor ovim igračima. Prema svim informacijama Anton je upravo takav igrač. Vjerujem da će nam pomoći do kraja sezone, ne toliko rezultatski, koliko da svojim znanjem i iskustvom usmjeri mlade igrače', rekao je Selin.

Kazarnovski ima vrlo zanimljivu sportsku biografiju. Na početku karijere s 19 godina bio je s Maccabijem prvak Europe, a kasnije je igrao u brojnim klubovima u Izraelu, Njemačkoj, Rumunjskoj, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu, Srbiji i Grčkoj. Uz Maccabi najzvučnije ime kluba čiji je dres nosio je Bayern München.