VUKOVI PALI U CRNOJ GORI

Zadar slomio Partizan i pobjegao Ciboni

18.01.2009 u 20:24

Bionic
Reading

Zadar je nakon odigranog 17. kola došao još korak bliže završnog turnira regionalne košarkaške lige. U svojoj dvorani slomio je otpor vodećeg Partizana, dok je Cibona u Podgorici izgubila od Budućnosti

Krcata dvorana Krešimira Ćosića i maksimalno naelektrizirana atmosfera dočekala je Partizan u Zadru. Igrala se očekivano tvrda košarka u kojoj su dominirale čvrste obrane i u takvom konceptu Zadrani su slomili Partizan njegovim omiljenim oružjem.

Prvim poluvremenom dominirao je Tomislav Ružić koji je u toj fazi zabio polovinu Zadrovih koševa iz igre te je bio najzaslužniji za zalihu od sedam koševa prednosti na velikom odmoru. Tijekom druge četvrtine, susret je nakratko prekinut nakon što je klupa Partizana, osim uvredama, zasuta i kovanicama. Vujošević je momčad vratio u igru nakon što je iza klupe postavljen pleksiglas. Nevjerojatno je da je susret uopće započet bez te zaštitne mjere.

Partizanovi unutarnji igrači Lasme i Vraneš (obojica s dvostrukim brojem koševa i skokova) dominirali su u skoku većim dijelom susreta, ponovno je sjajan bio Uroš Tripković (21), no podbacili su Tepić i Veličković, a šut za tricu bio im je očajan (4/21). Zadar je uz uragansku potporu s tribina, veliko srce i trice u ključnim trenucima rezultatom 74:65 (19:14, 19:17, 18:21, 18:13) došao do 11. uzastopne pobjede u svojoj dvorani. Još nisu poraženi!

Tomislav Ružić statistički je predvodio pobjednike sa 18 koševa i sedam skokova, a Dixon je dodao 16 uz pet dodavanja. Dobre role odigrali su Macura, Ivanov i Johnson, kada je trebalo pogađali su Gečevski i Rančić.

Cibona je u Crnoj Gori odlično otvorila susret i nakon prve dionice imala dvoznamenkastu prednost, no ubrzo je susret ušao u egal i bilo je jasno da će odlučivati detalji. Cibonu je vukao vrlo raspoloženi Anderson, kojemu je Perasović dao velike šuterske ovlasti. Novi Amerikanac zabio je 30 koševa (šut 70%), te dodao 12 koševa i tri blokade.

Ipak, sjajni Amerikanac ostao je bez prave logistike i u posljednjih deset minuta Budućnost je stvorila presudnu prednost i slavila sa 82:74 (14:25, 22:13, 18:15, 28:21). Kus je zabio 13, Homan 12, nitko drugi više od pet, dok je kod domaćih prednjačio Micov sa 16 ubačaja.

Cibona je tako ostala na 11 pobjeda, dok Zadar ima jednu više, uz dodatak da i u slučaju jednakog skora idu na završni turnir zbog boljeg omjera. Do kraja je ostalo devet kola.