drama u polufinalu

Zadar ponovo šokirao Cedevitu, odlučivat će majstorica

15.05.2019 u 22:03

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra izborili su odlučujuću, petu utakmicu polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske nakon što su u četvrtom susretu u dvorani II Doma sportova pobijedili Cedevitu 84-78 i u seriji na tri pobjede izjednačili na 2-2.

Odlučujuća utakmica bit će u subotu u Zadru nakon koje ćemo doznati tko će u finalu igrati protiv Cibone koja je finale izborila 'trokorakom' protiv Splita.

  • +11
HT premijer liga, polufinale, treća utakmica, KK Zadar - KK Cedevita Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Nakon što je peterostruki uzastopni prvak dobio prve dvije utakmice, očekivalo se kako će i Cedevita lako do finala. Međutim, Zadar je u trećoj utakmici na Višnjiku pobjedom 85-83 produžio nadu. Cedevita je imala još jednu 'meč' loptu, no Zadrani su večeras odigrali sjajno i posve zasluženo su izjednačili na 2-2.

Zadar je odlično otvorio utakmicu i veći dio prve četvrtine gosti su bili u vodstvu, a u dva navrata imali su šest razlike (22-16, 24-18). U drugoj četvrtini Zadar je povećao prednost na osam koševa viška (28-20), ali je Cedevita serijom 9-0 okrenula rezultat. Uslijedilo je novi obrat i Zadar je tri minute prije poluvremena stigao do +7 (38-31). Cedevita se do kraja poluvremena uspjela približiti na dva koša zaostatka (42-44).

Cedevita je daleko bolje otvorila nastavak susreta i nakon pet minuta igre imala je sedam koševa viška (55-48). Međutim, gosti se nisu predavali i sjajnom serijom 11-0 vratili su prednost u svoje ruke.

U posljednjoj četvrtini Zadar je odigrao sjajno i tri i pol minute prije kraja poveo je 10 razlike (73-63), a minutu kasnije imao je i +13 (78-65). Cedevita se 20 sekundi prije kraja približila na četiri koša minusa, ali više od toga nije išlo.

'Čestitao bih svojim momcima. Odigrali smo mudro, borbeno i koncentrirano. Na pragu one utakmice u Zadru prije par dana. Mi smo tu na 84 poena, a dolje smo bili na 85. Imali smo protok lopte i pas igru, možda malo slabiji šut, ali i veću borbenost. Pokazali smo da nam je stalo, to je najbitnije. Nakon tijesno izgubljene prve partije i potopa u Zagrebu, pokazali smo karakter da se vratimo. Nadam se da će naši navijači u petoj utakmici doći u velikom broju', kazao je Ante Nazor, trener Zadra.

Zadar su do pobjede predvodili Luka Žorić sa 18 koševa, te po šest skokova i asistencija, te Lovre Bašić sa 17 koševa i četiri asistencije. Luka Božić i Vladimir Dašić dodali su po 13 koševa.

Kod Cedevite najefikasniji su bili Jacob Pullen sa 16, Andrija Stipanović sa 14, te Domagoj Bošnjak sa 13 koševa.

'Čestitao bih ekipi Cedevite na jednoj borbenoj utakmici i svakako našoj ekipi na još borbenijoj. Mislim da smo stvarno odigrali pametnu utakmicu. U većini utakmice smo odigrali pametno i zrelo. Stvarno smo se borili. I kad smo krenuli padati, jednostavno smo se stisnuli jedan uz drugog i rekli 'idemo se boriti do kraja' i izvukli pobjedu', rekao je jedan od junaka utakmice Lovre Bašić, playmaker Zadra.

CEDEVITA - ZADAR 2-2

  • 1. utakmica: Zadar - Cedevita 67-75
  • 2. utakmica: Cedevita - Zadar 96-57
  • 3. utakmica: Zadar - Cedevita 85-83
  • 4. utakmica: Cedevita - Zadar 78-84
  • 5. utakmica: 18. svibnja

CIBONA - SPLIT 3-0

  • 1. utakmica: Cibona - Split 89-82
  • 2. utakmica: Split - Cibona 66-88
  • 3. utakmica: Cibona - Split 83-78