NEMA ODGODE

Zadar na put u Beograd vodi i bolesne igrače!!!

27.09.2012 u 08:46

Bionic
Reading

Unatoč virozi koja je napala svlačionicu i iz stroja izbacila petoricu igrača, košarkaši Zadra ipak će u petak u beogradskom Pioniru otvoriti novu ABA sezonu

'Prema propozicijama koje mi je pojasnio direktor natjecanja Josip Bilić, izostanak većeg broja igrača iz momčadi zbog zdravstvenih problema nije dovoljno dobar razlog za odgodu utakmice', kazao je sportski direktor kluba Branko Skroče koji se kritički postavio prema ovakvom obrazloženju:

'To je glupost! Bolesni igrači se moraju mrcvariti osam sati u autobusu samo da bismo popunili broj, inače bi nas čekala kazna zbog malog broja igrača. Istina, mogli smo se odlučiti za više juniora, ali na taj način smanjuje se manevarski prostor za kasnije intervencije u momčadi jer je i ukupan broj igrača koji smije nastupiti u jednoj sezoni limitiran. Mi smo imali spremljenu kompletnu zdravstvenu dokumentaciju o svakom igraču, no, nažalost, nelogične propozicije ih čine ništavnim i utakmica se mora odigrati.'

Odlukom sportskog direktora i trenera na put će, iako bolesni, krenuti Ivan Batur, Toni Prostran i Goran Vrbanc, a u sastavu će biti i oporavljeni Bariša Krasić koji se ozlijedio na posljednjoj pripremnoj utakmici protiv ruskog Surguta. Kod kuće će ostati Ive Ivanov i Ante Delaš koji su pokušali trenirati, no temperatura im je odmah skočila i udaljila ih iz momčadi. Silom prilika, na listi putnika za Beograd naći će se i junior Lovre Bašić.

Unatoč velikim problemima u slaganju momčadi, trener Zadra Ante Nazor se ne predaje unaprijed.

'Ako anuliramo njihov napadački skok i ne uđemo s njima u veliki ritam trčanja imao realne šanse da pariramo u toj utakmici. Partizan puno rotira i dobro je ukomponirana momčad. Njima igra diktira način ponašanja na terenu, a to je upravo ono kako bi svaki trener volio da njegova momčad funkcionira', kazao je Nazor.

Dan uoči početka sezone momčad Zadra još nije kompletirana. Hrvoje Perić je, prema posljednjim informacijama, na korak od povratka na Višnjik, a sve je izglednija i promjena na poziciji jedinice.

'Nismo daleko od realizacije dovođenja Perića. Vjerujem da ćemo detalje koji su nam preostali brzo posložiti i danas ili sutra sve riješiti. Chaisson Allen još uvijek nije potpisao ugovor, no klub je prihvatio njegove uvjete i očekuje se da će upravo ovaj 23-godišnji američki razigravač biti zamjena za Garyja Ervina koji nije zadovoljio svojim igrama u predsezoni', rekao je sportski direktor KK Zadar Branko Skroče.