KOLUMBIJAC 'USKRSNUO'

Zaboravljeni Juan Pablo Montoya se probudio!

17.07.2015 u 18:34

Bionic
Reading

Prošlo je deset godina otkad je agresivni kolumbijski vozač napustio Formulu 1, a kada su ga već svi potpuno otpisali, Montoya se ove sezone probudio i grabi prema tituli prvaka u IndyCaru...

Ime Juan Pablo Montoya dobro je poznato svim ljubiteljima Formule 1. Pobjednik sedam F1 utrka bio je jedan od najžešćih rivala Michaela Schumachera na stazi, a iako se nikad nije okrunio titulom svjetskog prvaka, uživao je veliko poštovanje svih koji vole utrkivanje.

No, ćudljivi Montoya otišao je iz sporta 2005. godine i potpuno se izgubio u svijetu automobilizma. Započeo je karijeru besciljnog kruženja ovalom u automobilu NASCAR serije i u devet sezona ostvario je tek tri pobjede, završivši u svojoj najboljoj sezoni na osmom mjestu u ukupnom poretku.

Ipak, pod stare dane 39-godišnji Montoya iznenada je oživio svoju vozačku karijeru, prešavši lani u sport puno sličniji Formuli 1, američki IndyCar. Ove sezone briljira u ovoj seriji i četiri utrke prije kraja drži sigurno vodeće mjesto s više od 50 bodova prednosti ispred konkurencije.

'Umjesto težiti dobrome, sada samo treba izbjeći loše,' najavio je Montoya uoči završnice sezone, koji se ove sezone može pohvaliti i pobjedom na prestižnoj utrci 500 milja Indianapolisa.

Mogućnost povratka u Formulu 1 Montoya je otklonio, jer smatra da je taj svijet previše uštogljen za temperametnog čovjeka poput njega...