'bježi' iz španjolske

Zaboravljeni hrvatski napadač stiže u redove talijanskog velikana; karijeru će pokušati oživjeti u Serie A

27.08.2019 u 17:02

Bionic
Reading

Nikola Kalinić (31) prošlu bi godinu jednostavno želio zaboraviti. Jednostavno to nije bilo to, počevši s izbacivanjem iz reprezentacije na SP-u u Rusiji, pa odlaskom u Atletico Madrid u kojem se baš i nije naigrao. No, španjolski mediji tvrde kako bi već pomalo zaboravljeni napadač karijeru trebao nastaviti u redovima talijanskog velikana

Odigrao je Nikola Kalinić prošle sezone samo 24 utakmice za Atletico Madrid u svim natjecanjima, mahom je ulazio s klupe pa niti ne čudi podatak da je uspio zabiti samo četiri gola.

Nije se snašao u koncepciji Diega Simeonea, bio je tek treći ili četvrti napadač 'rojiblancosa', a ovog je ljeta odlučio napustiti Madrid. No, ponuda baš i nije imao, spominjao se interes Espanyola, no taj je posao propao jer je Atletico tražio previše za napadača koji pokušava oživjeti svoju karijeru.

I kad se činilo kako će Kalinić još jednu sezonu 'trunuti' na klupi Atletica, ukazala se slamka spasa. I to kakva! Talijanski i španjolski mediji tvrde kako Nikola Kalinić stiže u redove - Rome!

Za početak bi bivši hrvatski reprezentativac na Olimpico stigao na jednogodišnju posudbu, a 'vučica' bi na kraju sezone imala priliku otkupiti njegovo ugovor za više nego povoljnih osam milijuna eura. Naravno, sve to samo u slučaju da Kalinić proigra.

Prilagodba mu ne bi trebala biti problem jer je od 2015. igrao za Fiorentinu, 'viole' su ga uoči sezone 2017./2018. prodale Milanu za 20 milijuna eura, a 'rossoneri' su ga se nakon samo jedne sezone riješili te ga za 15 milijuna eura proslijedili Atleticu. Talijanski mediji sad tvrde kako je sve praktički dogovoreno, te da bi Kalinić do kraja tjedna trebao potpisati za Romu...