SPLITU I BOD DOVOLJAN

Zaboraviti Fulham – okrenuti se što prije Karlovcu

06.08.2011 u 15:47

Bionic
Reading

Poraz od Fulhama i ispadanje iz kvalifikacija za Europsku ligu moraju što prije biti zaboravljeni i igrači se moraju okrenuti domaćem prvenstvu – upozorava trener Splita Ivan Katalinić uoči sutrašnjeg ogleda s Karlovcem

Prošlosezonski hit prvenstva Split, nakon dva odrađena kola, ima svega jedan bod, pa se u Parku mladeži nadaju prvoj prvenstvenoj pobjedi kojom bi popravili blijedi dojam. Lani je Karlovac oba puta slavio, no to ne umanjuje ambicije trenera Katalinića uoči gostovanja u gradu na četiri rijeke.

'Dva puta smo lani izgubili od njih, ali to u novom prvenstvu ništa ne znači. Karlovac je u ovom trenutku za nas najvažnija utakmica sezone, čiji će rezultat pokazati u kojem će pravcu ići Split. Osvojimo li tri boda, onda ćemo se priključiti klubovima iz gornjeg dijela ljestvice, dok ćemo u slučaju poraza još pasti, pa će svaka iduća utakmica biti velika borba', rekao je Katalinić i ponudio jednostavan recept za uspjeh.

'Pružimo li igru kakvu smo pokazali u Europi, onda se ne moramo brinuti. Naša momčad je igranjem europskih susreta dobila na iskustvu, vjerujem da će igrači to iskoristiti u ovoj utakmici. No, pobjeda neće doći sama od sebe, nećemo ništa napraviti ne daju li 100 posto', upozorava iskusni strateg koji ne bi bio nezadovoljan ni s bodom s vrućeg gostovanja.

'Svaki bod na gostovanju je uvijek dobar, no treba vidjeti kako će se utakmica razvijati. Kad sve završi, tek onda možemo analizirati koliko je ostvareni rezultat dobar', zaključuje Katalinić, koji u Karlovcu neće moći računati na nedovoljno oporavljenog Matu Pehara, zatim Velimira Vidića koji je zaradio ozljedu u Londonu te Josipa Serdarušića čiji se povratak na teren očekuje u drugom dijelu sezone.