dobar posao u madridu

Zabljesnuo je na Mundijalu 2014., Real ga je kupio za 80 milijuna eura, a onda je propao; karijeru mu sad spašava David Beckham

23.04.2020 u 11:31

Bionic
Reading

James Rodriguez (28) vjerojatno je jedna od najvećih nepoznanica svjetskog nogometa. Nećemo reći da je kolumbijski reprezentativac prevara, ali sigurno je kako mu se karijera nakon SP-a u Brazilu 2014. nije razvijala u očekivanom smjeru

Već godinama James Rodriguez (28) luta i nije ni blizu forme koja mu je nakon sjajnog nastupa na SP-u 2014. godine u Brazilu osigurala transfer u Real Madrid.

'Kraljevski klub' tada ga je Monacu platio čak 80 milijuna eura, ali kolumbijski reprezentativac tek je u prvoj sezoni dao naslutiti kakav je talent. Sve nakon toga bilo je mučenje, nije imao sreće s ozljedama, teško se vraćao u formu, a onda je izgubio mjesto u momčadi Reala.

Prošle dvije sezone proveo je na posudbi u minhenskom Bayernu, ali u nekoliko manjih bljeskova u stvari nije pokazao baš ništa. Osim što je bio jedan od vođa pobune protiv bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača koji je na kraju dobio otkaz. Bolje nije prošao ni Rodriguez kojeg je Bayern odbio otkupiti te ga je vratio na Santiago Bernabeu.

Sada ga je trener Reala Zinedine Zidane definitivno otpisao iz svih planova za sljedeću sezonu, pa je gotovo sigurno da će James morati potražiti novi klub. Real ga mora prodati jer mu ugovor završava krajem lipnja 2021. godine i ovo je idealan trenutak da na njemu barem nešto zaradi.

Španjolski mediji donose kako postoji velika mogućnost da Kolumbijac uskoro odlazi iz Madrida. Naime, David Beckham je počeo pregovore s čelnicima Reala te sa samim igračem oko njegovog transfera u Inter Miami. Beckham se nada kako bi Jamesa mogao dobiti za manje od 30 milijuna eura koliko Real u ovom trenutku traži za njega. Ni sam Kolumbijac nije nezainteresiran. Život u Miamiju ima svoje čari, a bio bi najveća zvijezda jer na Floridi egzistira velika zajednica južnoameričkih iseljenika koji su i najvatreniji navijači nove momčadi u MLS-u.

No, Inter Miami nije jedini klub koji želi 28-godišnjeg ofenzivnog veznjaka. Jamesa Rodrigueza se povezuje s klubovima iz Italije i Engleske, ali Beckhamov Inter je u ovom trenutku prvi favorit za njegovo dovođenje. U isto vrijeme Beckham se nada kako će nagovoriti još neke igrače Reala da presele na Floridu. Među njima je i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, ali i konstantno nezadovoljni Gareth Bale. No, oni su ipak malo veći i puno skuplji 'zalogaj'...

James je ove sezone nastupio samo 13 puta za Real, zabio je jedan gol uz dvije asistencije.