PRIPREME U JEKU

Za ZOI 2010. 25 potencijalnih kandidata

23.09.2009 u 13:01

Bionic
Reading

Do početka Zimskih olimpijskih igara 'Vancouver 2010' (12-28. veljače 2010.) ostalo je manje od pet mjeseci, a pripreme stručnih službi Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u punom su jeku

Na osnovi postignutih rezultata na prethodnim igrama te na osnovu analize mogućih dosega hrvatskih sportaša, procjena je da bi na ZOI 2010. moglo nastupiti oko 29 sportaša u četiri sporta, odnosno osam sportskih grana (biatlon, bob, skeleton, sanjkanje, umjetničko klizanje, alpsko skijanje, skijaško trčanje, brzo klizanje).

Trenutačno se u olimpijskom programu ZOI Vancouver nalazi 25 sportaša razvrstanih u tri kategorije (5 je potencijalnih A olimpijskih kandidata, 3 su potencijalna B i 17 je sportaša potencijalnih C olimpijskih kandidata).

Sportski objekti na zimskim olimpijskim igrama nalaze se u gradu Richmondu, Vancouveru i skijaškom, planinskom centru Whistleru. Na programu igara nalazi se 7 sportova, 15 sportskih grana i 84 sportske discipline.

U Vancouveru će se održati natjecanja u curlingu, umjetničkom klizanju, brzinskom klizanju na kratkim stazama te hokeju na ledu. U Richmondu će se održavati natjecanja u brzinskom klizanju, a snowboard i skijanje slobodnim stilom bit će na planini Cypress u West Vancouveru.

Nama najinteresantnija natjecanja odvijat će se na planini Whistler, udaljenoj od Vancouvera dva sata vožnje (alpsko skijanje, biatlon, skijaški skokovi, skijaško trčanje, nordijska kombinacija – skokovi i skijaško trčanje, bob, sanjkanje i skeleton).